Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΟΟΣΑ: Οι αγορές δεν είναι έτοιμες για ένα Grexit

Η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Κάθριν Μαν, εξέφρασε την εκτίμηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ότι οι «αγορές δεν είναι έτοιμες» για μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.



Για την Μαν «είναι σημαντικό να βρεθεί μια λύση για αυτήν την κατάσταση».

«Η ανάκαμψη στην Ευρώπη είναι ακόμη εύθραστη και επομένως εξαρτάται από κάθε κατάσταση που ενέχει έναν κίνδυνο. Προκειμένου να την παγιώσουμε (την ανάκαμψη) πρέπει να άρουμε κάθε αβεβαιότητα» τόνισε η ίδια.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι προετοιμασμένες για τα χειρότερα, δηλαδή μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Μαν απάντησε ότι «εδώ και κάποιο καιρό, συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος, σαν ο πληθωρισμός ή η μεταβλητότητα (των ξένων νομισμάτων) να μη μπορούν να συμβούν».

«Επομένως εάν με ρωτάτε εάν είναι έτοιμες για αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, σας απαντώ πως όχι: δεν έχουν προβλέψει, στις εκτιμήσεις τους, κανέναν κίνδυνο» υπογράμμισε η ίδια προτού προσθέσει:

«Οι αγορές δεν είναι έτοιμες».

Εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη «θα είχε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσει, όπως το να υιοθετήσει ένα ανεξάρτητο νόμισμα και να βρεθεί αντιμέτωπη με μία πολύ αβέβαιη συναλλαγματική ισοτιμία».

Ωστόσο, η οικονομολόγος επιβεβαίωσε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν ήδη κάνει τους υπολογισμούς τους και για αυτό το λόγο επιθυμούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com