Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε - Κομισιόν: Πόλεμος νεύρων ως τις 20 Ιουλίου - Δεν ικανοποιεί η νέα επιστολή Τσίπρα

Ξεκάθαρη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην πρώτη του αντίδραση μετά τη νέα, ύστατη απόπειρα της Αθήνας για συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.


Καμία πρόβλεψη σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο διάστημα σε σχέση με την Ελλάδα δεν θέλησε να διακινδυνεύσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η Αθήνα θα έχει συμφωνήσει για νέο πρόγραμμα ως τις 20 Ιουλίου - ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να καταβάλει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ.

«Δεν κάνω καμία πρόβλεψη για αυτό. Είμαστε ανοιχτοί στα πάντα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, αλλά διευκρίνισε ότι η κατάσταση είναι, μετά την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος, πολύ διαφορετική, καθώς θα πρέπει, αν υπάρχει η βούληση, να δημιουργήσουμε ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα, υπό εντελώς διαφορετικούς όρους. Επισήμανε δε ότι η νέα διαπραγμάτευση θα γίνει υπό πιο δύσκολες συνθήκες.

«Η πρόταση της Ελλάδας δεν αποτελεί βάση για σοβαρές συζητήσεις», ξεκαθάρισε."Πάντα θα συζητάμε όμως οι Ελληνες πρέπει να μας πουν τι θέλουν πραγματικά", δήλωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

Σημείωσε ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πραγματική βάση για συμφωνία".

Οπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης λείπει η σαφήνεια. Οι Έλληνες πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν, τόνισε ο κ. Σόιμπλε και επισήμανε ότι δεν υπήρξε συμφωνία κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών δήλωσαν ότι η πόρτα για συνομιλίες παραμένει ανοιχτή.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ακόμη ότι με την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος δημιουργείται μια νέα κατάσταση και οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο του ESM.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα», δήλωσε και προέβλεψε ότι οι νέες συνομιλίες θα γίνουν υπό πιο δύσκολες συνθήκες. Επέρριψε δε την ευθύνη στην «ακατανόητη πλέον συμπεριφορά της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν ή να απορρίψουν την συμφωνία διότι δεν υπάρχει πλέον και δεν υπήρχε ποτέ.

Από την άλλη μεριά πηγή της Ευρωζώνης λέει ότι η επιστολή Τσίπρα περιέχει στοιχεία που οι υπουργοί δύσκολα θα αποδεχθούν.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com