Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Με δανεικά 210 εκατ ευρώ πληρώνει το ΙΚΑ τις συντάξεις του Αυγούστου

"Παγιώνεται" ο δανεισμός του ΙΚΑ για την πληρωμή συντάξεων κάθε μήνα.



Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλου, το ΙΚΑ θα δανειστεί 210 εκατ. ευρώ για να πληρώσει τις συντάξεις του μηνός Αυγούστου.

Το δάνειο - ταμειακή διευκόλυνση που ζήτησε και λαμβάνει άμεσα το ΙΚΑ για να συμπληρώσει τα ποσά τα οποία χρειάζονται για να πληρωθούν οι συντάξεις, έχει διάρκεια ολίγων ημερών (από 29/7 έως 4/8) και προέρχεται από συγχωνευμένα στο ΙΚΑ ταμεία που κάθε μήνα το ενισχύουν.

Συγκεκριμένα, 100 εκατ. ευρώ δίνει ο τομέας ασφάλισης προσωπικού της ΔΕΗ, 70 εκατ. ευρώ ο τομέας ασφαλισμένων του Δημοσίου και 40 εκατ. ευρώ ο τομέας ασφαλισμένων δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων. Στελέχη του ΙΚΑ υποστηρίζουν, πάντως, ότι παρά την ταμειακή στενότητα στις επιχειρήσεις και τα capital controls, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές είναι, συγκριτικά με πέρυσι, υψηλότερα ενώ αναμένονται και άλλα έως τα τέλη Ιουλίου μετά την παράταση που έχει δοθεί για την καταβολή τρεχουσών εισφορών και δόσεων έναντι ρυθμισμένων οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com