Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Νέα μέτρα για να εκταμιευτεί η δόση, ζητά η Κομισιόν

«Περισσότερες μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας θα χρειαστούν προκειμένου γίνει δυνατή η πρώτη εκταμίευση της δόσης από τον ESM », δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.



Όπως ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες, οι μεταρρυθμίσεις που ήταν αναγκαίες για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για το νέο πρόγραμμα στήριξης ολοκληρώθηκαν εγκαίρως και με συνολικά ικανοποιητικό τρόπο, βάσει της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου. Όπως είπε η συνέχιση του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των δύο πλευρών.

Οι δηλώσεις της κ. Αντρέεβα επιβεβαιώνουν τα σενάρια για πιέσεις στην ελληνική πλευρά να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση. Ενα θέμα που προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση καθώς η λήψη τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων θα δημιουργούσε κραδασμούς στη Βουλή. Για το θέμα άλλωστε έχει συζητήσει ο Αλ. Τσίπρας με τον Φρ. Ολάντ. Στην Κομισιόν θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν στα ασφυκτικά περιθώρια που δίνονται δηλαδή μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Τα κλιμάκια

Επιπλέον, η ίδια εκπρόσωπος ενημέρωσε πως τεχνικά κλιμάκια από τους θεσμούς είναι ήδη στην Αθήνα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ οι επικεφαλής διαπραγματευτές θα βρίσκονται επί τόπου το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

Σε ερώτηση αν στους επικεφαλής περιλαμβάνεται και η κυρία Βελκουλέσκου από το ΔΝΤ η εκπρόσωπος του κυρίου Γιούνκερ είπε ότι όλοι οι επικεφαλής των ελεγκτών θα πρέπει να είναι μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα αλλά παράπεμψε για μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ουάσινγκτον.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com