Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητάει επειγόντως 7 δισ. ευρώ για να γλιτώσει την χρεοκοπία σε μία συμφωνία-γέφυρα αποκαλύπτει το ιταλικό πρακτορείο ANSA, ενώ την ελληνική πρόταση με την οποία πάει σήμερα σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής η Αθήνα παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.



Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το δάνειο αυτό ως «γέφυρα» για να μπορέσει η χώρα να καλύψει τις άμεσες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και να αποφύγει την χρεοκοπία.

Την ελληνική πρόταση με την οποία πάει σήμερα σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής η Αθήνα παρουσιάζει η Suddeutsche Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει μάλιστα ότι οι προτάσεις που πρόκειται να κατατεθούν από την ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες είναι ίδιες με αυτές που ο ελληνικός λαός απέρριψε στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
«Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες, μια διαπραγματευτική πρόταση, η οποία στην ουσία, μοιάζει με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που απέρριψαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα» λέει το δημοσίευμα.

«Παρ' όλα αυτά η Αθήνα θέλει να επιβάλλει εξαιρέσεις στο ΦΠΑ και να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων» λέει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Αναφορικά με τα στρατιωτικά έξοδα, δεν θα υπάρξουν οι περικοπές που ζητούν οι δανειστές».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα η πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup προβλέπει ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Οπως γράφει η SZ: Εκτός αυτών, θα ζητηθεί να μην υπάρξει μείωση των αμυντικών δαπανών, κυρίως επειδή η κυβέρνηση σκέφτεται τους «δεξιούς, λαϊκιστές κυβερνητικούς εταίρους» και δηλώνει αντίθετη με οποιουσδήποτε περαιτέρω συμβιβασμούς σε σχέση με το στρατό. Επίσης η κυβέρνηση θα ζητήσει, διατήρηση του επιδόματος αλληλεγγύης για συνταξιούχους, αντίθετα με την πρόταση των Βρυξελλών που ζητούσε κατάργηση μέχρι το 2019.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com