Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Λαγκάρντ: Αναπόφευκτη μία σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Επανέρχεται η επικεφαλής του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση και ανοίγοντας ξανά το μέτωπο με τη Γερμανία.



Η Ευρωζώνη αρχίζει να «γυρίζει σελίδα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη η Κριστίν Λαγκάρντ, παρά τις ανησυχίες για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι οι προοπτικές είναι θετικές.

«Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην Ευρωζώνη οι οποίες πιθανότατα θα πυροδοτηθούν από τα τρέχουσα ζητήματα σχετικά με την συνοχή της νομισματικής ένωσης» είπε.

Σχολιάζοντας την ελληνική κρίση, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη, καθώς το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και αυτό γίνεται πλέον ευρέως αποδεκτό. Επίσης πρόσθεσε ότι πρέπει να τεθούν λογικοί δημοσιονομικοί στόχοι.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερεις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα:

Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους»
Δεύτερον διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.
Τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και
Τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την κυριότητα του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια», ενώ είπε ότι το Ταμείο έλαβε πρόσκληση από την ελληνική πλευρά να εργαστούν από κοινού επί του προτεινόμενου προγράμματος.

«Το κρίσιμο από τη δική μου άποψη είναι τι είναι οι Έλληνες έτοιμοι να κάνουν, όχι οι λέξεις γύρω από αυτό. Το ΔΝΤ θα κοιτάζει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση όχι το τι λέει», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, που υποσχέθηκε ότι θα αγνοήσει αυτό που χαρακτήρισε ως «πολιτικό θόρυβο» και θα συγκεντρωθεί στις πράξεις και όχι στις πεποιθήσεις.

«Πρέπει η κυβέρνηση να επιδείξει ιδιοκτησία, αποφασιστικότητα για τα μέτρα που θα ανατρέψουν την κατάσταση στην οικονομία», είπε ακόμη η διευθύντρια του ΔΝΤ, που ξεκαθάρισε ότι η άποψη του Ταμείου για την αναδιάρθρωση χρέους δεν έχει αλλάξει, τονίζοντας ότι αυτό είναι σημαντικό.

«Για να επιτύχει η Ελλάδα και να προχωρήσει το όποιο πρόγραμμα, πρέπει να γίνει μία σημαντική αναδιάρθρωση χρέους. Δεν έχουμε μετακινηθεί σε αυτό το θέμα, θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση. Γίνεται κοινά αποδεκτή άποψη ότι με μία αναλογία χρέους 170% που κορυφώνεται στο 200%, είναι αναπόφευκτο ότι ένα στοιχείο αναδιάρθρωσης χρέους», είπε η κ. Λαγκάρντ, που έκανε ακόμη έκκληση για «λογικούς δημοσιονομικούς στόχους που επιτυγχάνονται με σαφή μέτρα»


 
website counter
friend finderplentyoffish.com