Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Επίθεση του "Ποταμιού" κατά κυβέρνησης - Παρασκευόπουλου για την αποφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου - Τι απαντά ο Ν. Παρασκευόπουλος

Επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης και της κυβέρνησης κάνει το "Ποτάμι", με αφορμή την αποφυλάκιση του τέως δημάρχου της Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου.



"Η υπεξαίρεση 17,9 εκατομμυρίων ευρώ τιμωρείται πλέον στην Ελλάδα με 29 μήνες φυλακή! 'Αλλη μια μεγάλη επίδοση του κ. Παρασκευόπουλου και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα ζήλευαν ακόμη και τριτοκοσμικές χώρες με ανύπαρκτα συστήματα δικαιοσύνης", αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

"Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλος, κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου που ψήφισε η «Πρώτη φορά Αριστερά» και οι άτεγκτοι σύμμαχοί της, επιστρέφει από σήμερα στις δουλειές του, έχοντας εκτίσει μόλις το 1/5 από την ποινή των 12 χρόνων που του επέβαλε το δικαστήριο", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η απάντηση του Νικ. Παρασκευόπουλου

Με αφορμή την ανακοίνωση του «Ποταμιού» για την απόλυση του Βασ. Παπαγεωργόπουλου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικ. Παρασκευόπουλος, δήλωσε τα εξής:

«Παρά το ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί να επιδείξει το «Ποτάμι», σπεύδει να εκμεταλλευτεί παλαιοκομματικά την έκδοση ενός δικαστικού βουλεύματος και να εκφράσει τις πιο λαϊκίστικες αντιλήψεις για το σωφρονιστικό σύστημα. Η απόλυση υπό όρους κρατουμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας (πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω) μετά την έκτιση μέρους της ποινής τους συνιστά διεθνή ανθρωπιστική επιταγή» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίστηκε σήμερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο για την αποσυμφόρηση των φυλακών, καθώς έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας (αναπηρία άνω του 75%). Το Ποτάμι, σχολιάζοντας την απόφαση αποφυλάκισης του πρώην δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλου, που έχει καταδικαστεί για διαφθορά, είχε αναφέρει πως «η υπεξαίρεση 17,9 εκατομμυρίων ευρώ τιμωρείται πλέον στην Ελλάδα με 29 μήνες φυλακή».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com