Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Δέχεται μετρητά και επιταγές από τις επιχειρήσεις, αλλά, δεν πληρώνει...κανέναν

Μετρητά και επιταγές κάθε ύψους για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων έναντι της ρύθμισης των οφειλών θα δέχεται το ΙΚΑ στα κατά τόπους υποκαστήματά του, αλλά, δεν θα ...πληρώνει κανέναν.



Σύμφωνα με "οδηγία" που εστάλη, για να μην χαθούν - λόγω της μακράς τραπεζικής αργίας - τα έσοδα 1 δις ευρώ από τρέχουσες εισφορές που αναλογούν στην ασφάλιση εργαζομένων έως και τα τέλη Μαίου "οι εισπράξεις θα γίνονται κανονικά, τόσο με μετρητά όσο και με επιταγές χωρίς να ισχύουν τα όρια μετρητών των 250 και 500 ευρώ" τα οποία ήταν δεκτά έως χθες. Παράλληλα, με την ίδια οδηγία, δίνεται εντολή τα ταμεία των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ "να μην προχωρήσουν σε καμία πληρωμή".

ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ αν δεν εισπράξει έσοδα, είναι να μην συγκεντρώσει τα ποσά που χρειάζονται ούτε για να επιστρέψει δάνεια 360 εκατ€ που έλαβε για την καταβολή των συντάξεων του μηνός Ιουλίου (ανεξάρτητα βέβαια του ...πόσα χρήματα μπορούν να εισπράξουν οι συνταξιούχοι λογω των περιορισμών) ούτε και τα ποσά για να καταβληθούν στο ακέραιο οι συντάξεις του επόμενου μήνα. Το Δημόσιο, άλλωστε, λόγω των...άδειων ταμείων, δεν έδωσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα ποσά της κρατικής χρηματοδότησης που όφειλε να δώσει τόσο για τις συντάξεις όσο και για την πληρωμή του ΕΚΑΣ.

ΜΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Με αυτά τα δεδομένα, ακόμη και μετά την παράταση μέχρι τις 10 Ιουλίου της προθεσμίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων στο ΙΚΑ που έληγε σήμερα, 30 Ιουνίου ακόμη κι αν "πετύχει" να πάρει τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων, τα στελέχη των Ταμείων προεξοφλούν ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν ολόκληρες τις συντάξεις. Ήδη ο ΟΑΕΕ επικαλούμενος τελικό πρόβλημα ανακοίνωσε ότι θα πιστώσει τη...μισή σύνταξη στους λογαριασμούς των 370.000 συνταξιούχων του. Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΕ αδυνατεί να καλύψει το αναγκαίο κονδύλι για συντάξεις αποκλειστικά από δικούς του πόρους, καθώς σημαντικό μέρος από τους ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες δεν καταβάλλει εισφορές. Κανένας, βέβαια, συνταξιούχος κανενός Ταμείου δεν μπορεί να λάβει ολόκληρη τη σύνταξη και ούτε μέρος της επικουρικής λόγω των περιορισμών (60€ την ημέρα).

ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ

Κατάσταση "στάσης πληρωμών" και "αναγκαστικών αδειών" διαμορφώνεται και στην αγορά εργασίας. Τα κρούσματα που ήδη καταγγέλθηκαν στο ΣΕΠΕ, υποχρέωσαν το

υπουργείο Εργασίας να εκδώσει ανακοίνωση καλώντας τις επιχειρήσεις να "συμμορφωθούν". "Η επιβολή «αδειών» στους εργαζόμενους – με η χωρίς αποδοχές – καθώς και η «απεργία» επιχειρήσεων, είναι παράνομες ενέργειες. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρόληψη και την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικήςνομοθεσίας" ανακοίνωσε. Και υποστήριξε ότι, παρά τις συνθήκες που επικρατούν, "δεν δικαιολογείται η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και η μη έγκαιρη

καταβολή μισθών" (η οποία αποτελεί συνήθη πρακτική τα τελευταία χρόνια). Κάλεσε τις επιχειρήσεις που καταβάλλουν τη μισθοδοσία ηλεκτρονικά "να ακολουθήσουν τη συνήθη διαδικασία" και τις υπόλοιπες "να απευθύνονται στην Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com