Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Το έντονο παρασκήνιο των τηλεφωνημάτων: Τέσσερα «ναι» και τέσσερα «όχι» στον Προκόπη Παυλόπουλο

Αντιμέτωπος με τέσσερα "όχι" και τέσσερα "ναι" ήρθε όπως αναμενόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όταν τηλεφώνησε στους πολιτικούς αρχηγούς για να διαπιστώσει και τυπικά τις προθέσεις τους για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.



Πρώτος δέχθηκε τηλεφώνημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απάντησε: "Πρόεδρε, μένω σε όσα σας είπα με την παραίτηση. Δεν βγαίνει κυβέρνηση. Δεν έχει νόημα, δεν θα έρθω".

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τηλεφώνησε στον Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος απάντησε θετικά στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζητώντας μάλιστα να γίνει ακόμα και μόνο με τους αρχηγούς που θα δέχονταν.

Όταν ο κ. Παυλόπουλος απάντησε πως αυτό δεν προβλέπεται από τις διαδικασίες του Συντάγματος κ. Μεϊμαράκης φέρεται να είπε: "Δέχομαι το γεγονός ότι διαπιστώνεις πως δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Υπάρχει, όμως, και το θέμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα έπρεπε να συζητηθεί".

Την επιθετική στάση που κράτησε και όταν παρέδωσε τη διερευνητική εντολή κράτησε και στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΠτΔ, ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος τόνισε πως διαφωνεί με τις από τηλεφώνου διαβουλεύσεις, χαρακτήρισε εκτροπή το να μη γίνει η σύσκεψη των αρχηγών, ενώ ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρ. Παυλόπουλος: Σας είπα ότι σας καλώ σε σύσκεψη. Όπως καλώ και όλους σε σύσκεψη. Πλην όμως δεν έρχονται.

Π. Λαφαζάνης: Να γίνει με όσους δέχονται και έρχονται

Πρ. Παυλόπουλος: Αν με αφήνατε να ολοκληρώσω, δεν έρχονται εξ όσων γνωρίζω οι κύριοι Τσίπρας, Μιχαλολιάκος, Κουτσούμπας και Καμμένος. Ο Πρόεδρος καλεί σε σύσκεψη και τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς. Οι τέσσερις δεν έρχονται σας λέω.

Π. Λαφαζάνης: Αυτό είναι εκτροπή

Πρ. Παυλόπουλος: Σας απάντησα. Εφαρμόζω με ευλάβεια το Σύνταγμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Θα ερχόμουν, αλλά να καταστήσει σαφές η Προεδρία ότι η σύσκεψη δεν γίνεται, διότι οι άλλοι δεν έρχονται".

Θετική απάντηση έδωσε και η Φώφη Γεννηματά, ενώ αρνητικοί ήταν οι Π. Καμμένος, Δ. Κουτσούμπας και Ν. Μιχαλολιάκος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com