Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Κατέρρευσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Εικόνα πλήρους κατάρρευσης δείχνει ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούλιο με πτώση μεγαλύτερη των 9 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο, μία υποχώρηση που κατά τους οικονομολόγους προοιωνίζεται ύφεση της τάξης του 2%-3% το τρίτο τρίμηνο.



Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα σε σχέση με την πορεία της χώρας μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και όλα όσα ακολούθησαν αποτυπώθηκαν με τη μεγάλη βουτιά στον Δείκτη, που δημοσίευσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος έκλεισε τον Ιούλιο στις 81,3 μονάδες, ίσως το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων χρόνων, από 90,7 μονάδες τον Ιούνιο.

Η απότομη επιδείνωση του κλίματος, που από τον Φεβρουάριο και μετά υποχωρούσε συνεχώς αλλά σε πολύ πιο ήπιο ρυθμό, είναι εμφανής σε όλες τις επιμέρους δραστηριότητες: Στη Βιομηχανία ο σχετικός επιμέρους δείκτης από τις -14,1 μονάδες πέφτει στις -26,4 μονάδες, στις Υπηρεσίες από τις -9,4 στις -27,6 μονάδες. Στο Λιανικό Εμπόριο η πτώση είναι ιλιγγιώδης, από τις -3,5 μονάδες στις -25,9 μονάδες και στις Κατασκευές ο δείκτης από το -48 υποχωρεί στις -62,5 μονάδες.

Μεγάλη είναι η βουτιά και στην Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, η οποία διαμορφώθηκε στις -52,9 μονάδες από -46,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com