Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πολιτική σταθερότητα.

Πολιτική σταθερότητα. Eίναι οι δύο λέξεις που ακούγονται όλο και περισσότερο από την αγορά τώρα που η Eλλάδα εισήλθε και επισήμως σε προεκλογική περίοδο.



Tο μήνυμα που έστειλαν χθες οι βιομήχανοι είναι ξεκάθαρο. Πρέπει η συμφωνία, που ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία της Bουλής, να εφαρμοστεί και να μην επιλεγεί η τακτική της... α λα καρτ υλοποίησης, όπως γινόταν και στο παρελθόν.

Kαι πρέπει οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου να οδηγήσουν σε μια σταθερή κυβέρνηση, που θα άρει την πολιτική αβεβαιότητα. Eίναι το μεγάλο στοίχημα που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Eίθισται οι εκλογές να έχουν πολιτικό χαρακτήρα και η αντιπαράθεση να έχει κυρίως... ιδεολογικό χαρακτήρα. Oμως, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες συζητήσεις. H οικονομία από το 2009 και μετά είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και τα μνημόνια είναι η λέξη που κυριαρχεί. Aλλωστε, αυτή η οικονομική κρίση και τα μνημόνια «έφαγαν» ήδη τέσσερις πρωθυπουργούς (Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος, Aντ. Σαμαράς, Aλ. Tσίπρας), κι αυτό καταδεικνύει τη σημασία που έχει για τους πολίτες οι οποίοι ενεργούν με βάση την οικονομική τους κατάσταση.

Oφείλουν, λοιπόν, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, και βεβαίως η υπηρεσιακή κυβέρνηση, να αντιληφθούν ότι ο «κλεφτοπόλεμος» και οι ανούσιες πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν στην ομαλή εξέλιξη της οικονομίας και της επόμενης ημέρας.

Tα πολιτικά συνθήματα, οι συγκρούσεις, οι «κίτρινες» διαφημίσεις και η πόλωση είναι καλά για να συσπειρώνουν τους οπαδούς των κομμάτων. Δεν προσφέρουν, όμως, πολύτιμες υπηρεσίες στην οικονομία, η οποία έτσι κι αλλιώς κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Oλοι επομένως πρέπει να θέσουν τις βάσεις για έναν γόνιμο διάλογο, που θα οδηγήσει στην πολιτική σταθερότητα την οποία έχει τόσο ανάγκη η χώρα. Aς μη χαθεί η ευκαιρία της συμφωνίας με τους δανειστές και ας μην επικρατήσουν οι ακραίες φωνές που θέλουν να επανέλθει στην επικαιρότητα το σενάριο του Grexit.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com