Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ρέγκλινγκ: Δεν μπορώ να εγγυηθώ την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος - Δεν θα χρηματοδοτήσει μόνο ο ESM την Ελλάδα

Δεν μπορώ να εγγυηθώ την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δήλωσε ο επικεφαλής του ESM Κλαους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σημείωσε πως ότι οι ελληνικές εκλογές θα πρέπει να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη πολιτική σταθερότητα.


Παράλληλα ο κ. Ρέγκλινγκ υπογράμμισε την πρόθεσή του να μην χρηματοδοτήσει μόνος του ο ESM το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 86 δισ. ευρώ, αυξάνοντας τις πιέσεις προς το ΔΝΤ για να μετέχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα.

«Δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι ο ESM θα πληρώσει και τα 86 δισ. του τρίτου πακέτου» σημείωσε ο επικεφαλής του ESM , ενώ τόνισε πως η Κριστίν Λαγκάρντ έχει πει ότι περιμένει το Ταμείο να συμμετάσχει στη νέα διάσωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ρέγκλινγκ το ΔΝΤ θα μπορούσε να συνεισφέρει 16 δισ στο νέο πακέτο προς την Ελλάδα

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ο επικεφαλής του ESΜ υπογράμμισε ότι τίθεται επί τάπητος το ενδεχόμενο αναβολής τόκων και αύξησης της περιόδου ωρίμανσης των ομολόγων, ώστε να ελαφρυνθεί το χρέος ενώ τόνισε πως η παράταση των λήξεων στα ελληνικά ομόλογα θα μπορούσε να συζητηθεί τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν συζητείται ονομαστικό κούρεμα χρέους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com