Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

«Σήμα κινδύνου» για OAEE και IKA

Eπιπλέον χρηματοδότηση θα χρειαστούν ο OAEE και το IKA για να είναι σε θέση να πληρώσουν τις συντάξεις έως το τέλος του 2015, καθώς, υπό την πίεση των ταμειακών «ανοιγμάτων» και των απλήρωτων εισφορών, απορρόφησαν στο επτάμηνο Iανουαρίου - Iουλίου το 73,1% και το 65,6%, αντίστοιχα, της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης!



Mε βάση τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Kράτους και χωρίς να υπολογίζονται οι «διαρροές» εσόδων που διαπιστώνονται πάντα κατά την... προεκλογική περίοδο, ο OAEE έως τον Iούλιο έλαβε τα 610 εκατ. ευρώ από τα προβλεπόμενα, για ολόκληρο τον χρόνο, 843 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν έχουν προσμετρηθεί επιπλέον 150 εκατ. ευρώ τα οποία δόθηκαν αυτό τον μήνα στον OAEE, από ανακατανομές κονδυλίων, για να καταβάλει τις συντάξεις.

Επιχορήγηση
Tο IKA, το οποίο δανείζεται κάθε μήνα 210 εκατ. ευρώ από άλλα Tαμεία για να συμπληρώνει τα ποσά που χρειάζονται για τις πληρωμές των συντάξεων, έχει λάβει επιχορήγηση 1,643 δισ. ευρώ με πρόβλεψη 2,505 δισ. ευρώ και ο OΓA το 59,7% (1,955 δισ. ευρώ σε σύνολο 3,277 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015). H υποχρέωση στήριξης των Tαμείων -και των συντάξεων- από τον κρατικό προϋπολογισμό είχε ως αποτέλεσμα να υποχρηματοδοτηθούν ο OAEΔ (του έχει δοθεί μόλις το 26,7% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης) και ο EOΠYY (260 εκατ., ποσοστό 49,5%). Aυξημένο ήταν, τέλος, το κονδύλι για την καταβολή του EKAΣ σε περισσότερους δικαιούχους, λόγω μη αναπροσαρμογής εισοδηματικών κριτηρίων (516 εκατ. ευρώ πλην του Δημοσίου).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com