Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ποια νησιά αυξάνεται ο ΦΠΑ από την 1η Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αποφασιστεί ποια θα είναι τα πρώτα νησιά στα οποία θα αρθεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ από 1η Οκτωβρίου.



Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Σύρο, Τήνο, Μήλο Τζιά, Σίφνο και Ρόδο.

Εκτός θα μείνουν σε αυτή τη φάση τα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους πρόσφυγες – μετανάστες, όπως η Κως, η Σάμος, η Λέσβος και η Χίος.

Οι κάτοικοι των πρώτων νησιών που θα υπαχθούν στον αυξημένο ΦΠΑ θα δουν τον υπερμειωμένο συντελέστη να αυξάνεται από το 6% στο 9%, τον χαμηλό από το 9% στο 13% -εκεί θα υπαχθούν και τα ξενοδοχεία- και τον βασικό συντελεστή από το 16% σήμερα στο 23%".

Η αύξηση προκαλεί έντονες αντιδράσεις αλλά και ερωτήματα για το μέλλον των νησιών, καθώς όπως υποστηρίζουν οι επαγγελματίες χάνουν την ανταγωνιστικότητα στον τουριστικό τομέα.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο, το μέτρο θα εφαρμοστεί σε τρεις φάσεις: Την 1η Οκτωβρίου, την 1η Ιουνίου 2016 και την 1η Ιανουαρίου 2017.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com