Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Αγωνία για δόσεις 3 δισ. ευρώ - Οι δανειστές μετά τις εκλογές θα απαιτήσουν νέα μέτρα 4 δισ. ευρώ!

Τουλάχιστον δύο μήνες πίσω πάνε οι δόσεις από το νέο δάνειο που έλαβε η χώρα μας εξαιτίας των εκλογών και των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση την οποία στελέχη της τρόικας και κυρίως το ΔΝΤ εκτιμούν πως θα ολοκληρώσουν στα μέσα Δεκεμβρίου.



Η πιθανή καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων που φτάνουν συνολικά τα 3 δισ. αναμένεται να επιτείνει την ασφυξία στην αγορά καθώς αυτά τα χρήματα αναμένεται να δοθούν σε οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες. Οι δανειστές αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας και να απαιτήσουν σκληρά μέτρα για να κλείσουν την πρώτη αξιολόγηση και δεν αποκλείεται να ζητήσουν ψήφιση πολύ σκληρών μέτρων μεταξύ αυτών και τη σύνδεση εισφορών - παροχών πράγμα που θα σημάνει την μείωση των συντάξεων.

Επίσης οι δανειστές θα ζητήσουν την άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για 70.000 συνταξιούχους, την κατάργηση των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα ζητήσουν την εφαρμογή της ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροϊκανοί θα απαιτήσουν μέτρα 4 δισ. ευρώ ώστε να καλυφθεί το κόστος εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν παράνομες τις προηγούμενες μειώσεις στις συντάξεις.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com