Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία ειδοσήματα

Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξουν φορολογικές επιβαρύνσεις στα μεσαία εισοδήματα, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.




"Δεν πρόκειται να έχουμε τις επόμενες μέρες λιμούς, σεισμούς, καταστροφές και όλα αυτά που ακούτε για θέματα φορολογίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε: "δεν έχουμε καινούργιους φορολογικούς νόμους, δεν έχουμε καινούργιες φορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός αν κάποιος διαμαρτύρεται επειδή βάλαμε φόρο στα φρουτάκια".

"Η κατεύθυνση στη φορολογική πολιτική είναι να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και να κάνουμε πιο δίκαιη και αναλογική την κατανομή των φορολογικών βαρών. Δεν έχουμε στόχο να πάμε να επιβαρύνουμε ειδικά χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περισσότερο από ό,τι είχαν επιβαρυνθεί" σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εισοδήματα, τουλάχιστον αυτά που είναι ως 12.000 ευρώ".

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι "μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα εκτυπωθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα αποσταλούν και ο κόσμος, μέχρι τέλος του μηνός, θα πρέπει να πληρώσει την πρώτη δόση". Συμπλήρωσε δε, ότι οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι.

Σε σχέση με το ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα εφαρμοστεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή.

Επεσήμανε δε, ότι "αν θέλουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, η φορολογική σταθερότητα δεν πρέπει να είναι ένα ανέκδοτο στην Ελλάδα, θα πρέπει να είναι ένα δεδομένο".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com