Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ενας αριθμός για ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ταυτότητα

Την ενοποίηση του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ και του Αριθμού Αστυνομικής Ταυτότητας σε μία ενιαία κάρτα επανέφερε στο προσκήνιο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Π. Κουρουμπλής.



Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία.

Το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει αύριο Τετάρτη με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου όπως διαπίστωσε να «έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα». Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό θέμα είχε ξεκινήσει από το 2010, ενώ και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει μέσα στο χρόνο την λειτουργία της Κάρτα του Πολίτη, σε εθελοντική βάση, καθώς θα διευκόλυνε τους πολίτες, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως είχε ανακοινωθεί στο τέλος Ιουλίου η κάρτα του πολίτη θα έχει το σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί που ταυτοποιούν τον κάτοχο: ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο Αριθμός Δημοτολογίου. Προοπτικά η κάρτα του πολίτη θα μπορεί να χρησιμοποιείται για όλες τις δυνητικές χρήσεις (ως κάρτα δημότη, ως κάρτα ασφαλισμένου, ως κάρτα αγρότη, ως κάρτα ασθενούς κ.λπ.) και θα περιλαμβάνει τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τους κωδικούς για το πρόγραμμα taxis του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε τη συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη, προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού. Στη διάρκεια της συνάντησης με την ΚΕΔΕ ο κ. Κουρουμπλής θα συζητήσει και το θέμα του διοικητικού κώδικα καθώς, όπως επισήμανε, πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται


 
website counter
friend finderplentyoffish.com