Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σταθάκης: Το Μάρτιο του 2016 θα είναι έτοιμο το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα συμβάλει στην εκπόνηση του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας που αναμένεται να κατατεθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2016, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στην παρουσίαση του νέου επιστημονικού διευθυντή του κέντρου, αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Θεοχαράκη.



"Ο ρόλος του ΚΕΠΕ πρέπει να επαναπροσδιοριστεί", είπε από την πλευρά ο νέος επικεφαλής του κέντρου και ανέφερε ότι το ΚΕΠΕ θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ και η Τρόικα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων. Επίσης, όπως είπε, θα γίνουν προτάσεις για τη βελτίωσή τους όπου και αν χρειάζεται αυτό.

Ο κ. Θεοχαράκης ανέφερε πως το ΚΕΠΕ έχει υπογράψει σύμβαση με την ελληνική Κυβέρνηση για να αναλάβει τις αξιολογήσεις συγκεκριμένων τομέων σε επίπεδο ανταγωνισμού σε βασικούς τομείς της οικονομίας όπως στην αγορά τροφίμων.

Από την πλευρά του ο υπουργός σημείωσε πως η χώρα χρειάζεται ισχυρό αναπτυξιακό σχέδιο, πολιτικές και θεσμούς οι οποίοι να μπορούν να μελετήσουν και να προκρίνουν πολιτικές που θα δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και τόνισε πως το ΚΕΠΕ είναι καθοριστικός φορέας για αυτή τη διαδικασία.

Τέλος, ο υπουργός ανέφερε πως η Κυβέρνηση προχωράει για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, την ψήφιση αναπτυξιακού νόμου αλλά και για την ίδρυση Αναπτυξιακού Συμβουλίου.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com