Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινούν από την Κυριακή οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Το δεκαήμερο των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων ξεκινά την Κυριακή με τα καταστήματα ανοιχτά.



Την ίδια στιγμή κυβέρνηση, έμποροι και εργαζόμενοι βρίσκονται επί ποδός αναμένοντας την απόφαση του ΣτΕ για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (μεγάλες αλυσίδες) αναγγέλλει με «μεγάλη χαρά ότι από την 1η μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων. Επίσης, την 1η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.», τονίζει χαρακτηριστικά σημειώνοντας τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων σε αυτό το θεσμό. Παράλληλα ο ΣΕΛΠΕ κάνει γνωστό ότι «οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές, με την αρτιότερη δυνατή εξυπηρέτηση και σεβασμό στο καταναλωτικό κοινό».

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με εγκύκλιό της, προς τα μέλη της, ενημερώνει τα όσα προβλέπει η νομοθεσία για το συγκεκριμένο εκπτωτικό δεκαήμερο.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με δηλώσεις του επισημαίνει πως «οι αλλαγές που επιχειρούν να φέρουν τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου σε προσφορές, εκπτώσεις και Κυριακές θα κάνουν για πολλοστή φορά άνω ? κάτω την αγορά χωρίς θετικό αποτέλεσμα». Ο ίδιος για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς προσδοκά: «Οι ελπίδες μας επαφίονται στην αναμενόμενη τελική απόφαση του ΣτΕ, όπου έχουμε προσφύγει και προσωρινά δικαιωθεί, ώστε να παραμείνει οριστικά το καθεστώς των επτά Κυριακών που ήδη ισχύει, συν όσες αποφασίζουν οι αντιπεριφερειάρχες για κάλυψη των τοπικών και εποχιακών αναγκών».

Ο ίδιος ενόψει των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων που αναμένεται να υπογραφούν από την κυβέρνηση, δηλώνει πως πιστεύει ότι «θα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ελευθερία των αποφάσεων των τοπικών εμπορικών συλλόγων και κυρίως τη δυνατότητα της αυτορρύθμισης της κάθε αγοράς».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com