Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ενσωμάτωση οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων

Xωρίς τις ρυθμίσεις για την αγορά ηλεκτρισμού, αλλά μόνον με την ενσωμάτωση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση και ορισμένες διατάξεις για τις ΑΠΕ, τα αγροτικά φωτοβολταικά κ.λπ, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.



Κύκλοι προσκείμενοι στον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη ανέφεραν πως ορισμένα από τα λεγόμενα ενεργειακά προαπαιτούμενα δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση αλλά υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν στη συνέχεια και ότι τα υπόλοιπα δεν είναι εντός του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος, οπότε θα θεσμοθετηθούν αργότερα και αφού ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.

Οσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση θεσπίζονται οι κανονισμοί για τα κτίρια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ από 1ης Ιανουαρίου 2017 οι διανομείς ενέργειας και οι εταιρίες λιανικής πώλησης ενέργειας υπάγονται σε καθεστώς επιβολής υποχρέωσης ενεργειακής απόδοσης.

Στον τομέα των ΑΠΕ θεσπίζεται ετήσιο τέλος διατήρησης της άδειας παραγωγής, αν είναι ανενεργή, ενώ δίνεται περάταση δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου στους κατ' επάγγελμα αγρότες που είναι παραγωγοί ηλεκτρισμού να δηλώσουν την ιδιότητά τους.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com