Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα τον Δεκέμβριο

Απεργιακό «μέτωπο» συστήνουν οι εργαζόμενοι όλη της χώρας κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις με αφορμή το ασφαλιστικό, τον προϋπολογισμό, τις ελλείψεις προσωπικού σε όλες της βαθμίδες και τις ιδιωτικοποιήσεις.



Οι εργαζόμενοι στην Υγεία εξήγγειλαν 24ωρη απεργία στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ ακολουθούν στις 3 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία και το σύνολο των εργαζομένων στις μεταφορές. Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωρεί στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Γιατροί
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιατροί και οι λοιποί εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, με κορύφωση μία 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 2 Δεκεμβρίου. Όλες οι δομές του ΕΣΥ την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Παράλληλα η ΟΕΝΓΕ με απόφαση του γενικού συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς των Πρωτοβάθμιων Εθνικών Δικτύων Υγείας - Κέντρων Υγείας (ΠΕΔΥ ? ΚΥ), σε πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 10 π.μ. μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση ? παράσταση στο υπουργείο Υγείας και τον υπουργό στη 1 μ.μ.

Μεταφορές
Κοινό μέτωπο δράσεων με αφετηρία 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com