Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

«Ξεκλείδωσαν» τα πρώτα έξι μεγάλα έργα υποδομών

Τα τμήματα Πάτρα - Πύργος, Ακτιο - Ιόνια Οδός, η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου και ο ΒΟΑΚ της Κρήτης, έργο στη Λέσβο και συστήματα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας αποτελούν τις πρώτες έξι προσκλήσεις έργων για το νέο ΕΣΠΑ.



Την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του υπουργείου Οικονομίας, με την έκδοση έξι προσκλήσεων στον τομέα των υποδομών. Η συνολική ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη των προσκλήσεων ανέρχεται σε 845.900.000 ευρώ.

Με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου (κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος και η οδική σύνδεση της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά - Νότου) αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο μεταφορών, ενώ παράλληλα η λειτουργία των εν λόγω αυτοκινητοδρόμων συμβάλλει στην προώθηση της υλοποίησης του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου για μια ολοκληρωμένη οδική διασύνδεση των περιοχών της χώρας. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 418.382.353 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η κατασκευή τμημάτων του αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου στην Περιφέρεια Κρήτης περιλαμβάνει δύο έργα που αφορούν στις παρεμβάσεις «Αναβάθμιση οδικού άξονα ΒΟΑΚ, τμήμα Γούρνες ? Χερσόνησος» και «Αναβάθμιση και βελτίωση οδικού τμήματος Πάνορμος - Εξάντης του ΒΟΑΚ στο Ν. Ρεθύμνου». Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα, τη βελτίωση της προσπελασιμότητας των περιοχών κατά μήκος του ΒΟΑΚ, με σημαντικά αποτελέσματα στην οικονομία ολόκληρης της Περιφέρειας Κρήτης κυρίως σε σχέση με την αγροτική αλλά και την τουριστική ανάπτυξη. Η ενδεικτική συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 95.000.000 ευρώ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com