Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Μπαράζ κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό

«Μετωπική» σύγκρουση με την κυβέρνηση ετοιμάζουν τα συνδικάτα μεταφορών της χώρας, τα οποία συστήνουν κοινό μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το Ασφαλιστικό.



Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, τον σιδηρόδρομο και τους λιμένες εξήγγειλαν κινητοποιήσεις εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου που θα περιλαμβάνουν στάσεις εργασίας αλλά και 24ωρες απεργίες.

Παράλληλα προανήγγειλαν συμβολική κατάληψη του ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Οι διοικήσεις των ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΣΜΕ, ΠΟΣ, ΟΜΥΛΕ τόνισαν ότι θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κ. Π. Παρασκευόπουλος, αναφέρθηκε στην απαξίωση των σιδηροδρομικών εταιρειών και τόνισε ότι το 50% του τροχαίου υλικού είναι ανενεργό, σημειώνοντας την τρανταχτή έλλειψη στους μηχανοδηγούς (σήμερα απασχολούνται 284 μηχανοδηγοί, έναντι 450 που ορίζει το Οργανόγραμμα).

Για δραματική μείωση του συγκοινωνιακού έργου της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες έκανε λόγο ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ κ. Λεωνίδας Σκούλος ο οποίος ανέφερε ότι το 2009 τα λεωφορεία ήταν 1.703 και σήμερα μόλις 1.127 και τα δρομολόγια 15.857 το 2009 και 11.103 το 2015. Επίσης αντιτάχθηκε στην αύξηση του ενιαίου εισιτηρίου στο 1,40 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ κ. Ελευθέριος Ρενιέρης, σχολίασε ότι η συγχώνευση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καταγγέλλοντας ότι οι χρονοαποστάσεις των δρομολογίων του Ηλεκτρικού, αντί να μειώνονται επιμηκύνονται (σήμερα είναι από 4’ έως 6’, έναντι 3’ πριν από μερικά χρόνια.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ. Απόστολος Ντάλλας, χαρακτήρισε «μύθο» την υποτιθέμενη «επιτυχημένη» παραχώρηση των προβλητών του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO, κάνοντας λόγο για εργασιακό μεσαίωνα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com