Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Financial Times: Θα απειλήσουν την Ελλάδα με αποκλεισμό από τη Σένγκεν ώστε να «συμμορφωθεί»

Με αποκλεισμό από τη ζώνη Σένγκεν θα απειλήσουν την Ελλάδα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να πείσουν τη χώρα να «συμμορφωθεί» και να ζητήσει τη βοήθεια της ευρωπαϊκής υπηρεσίας προστασίας συνόρων Frontex.



Αυτό ισχυρίζεται άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times που τονίζει, ταυτόχρονα, ότι ορισμένοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φοβούνται πως η Ελλάδα και η Ιταλία δεν θα εφαρμόσουν κανόνες που θα δημιουργήσουν μια «ζώνη προστασίας» της ΕΕ από τους μετανάστες.

«Η Ελλάδα είναι η “Αχίλλειος πτέρνα” της ζώνης Σένγκεν και αναμφισβήτητα το λιγότερο ικανό μέλος της ΕΕ. Οποιαδήποτε χώρα θα δυσκολευόταν να αντιμετωπίσει την εισροή μεταναστών που δέχονται τα νησιά της από τη γειτονική Τουρκία. Αλλά η αδυναμία της να κλείσει τα σύνορά της ή να καταγράψει επαρκώς τους αιτούντες άσυλο μετατρέπει σε παρωδία την αρχή ότι η πρώτη χώρα εισόδου είναι και αυτή που είναι υπεύθυνη για την τύχη του εκάστοτε μετανάστη. Αντί για αυτό, η Αθήνα τείνει να επιτρέπει στους μετανάστες να συνεχίζουν το ταξίδι τους για να γίνουν το πρόβλημα κάποιου άλλου» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

«Αυτή η παράλειψη καθήκοντος είναι και ο βασικός λόγος που η Συνθήκη Σένγκεν έχει αρχίσει να διαλύεται» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα, ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος που επιχειρεί να αντιμετωπίσει την κρίση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com