Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αύξηση εργοδοτικών εισφορών ίσον περισσότερη "μαύρη εργασία"

Η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα ενισχύσει την μαύρη εργασία και τα ελλείμματα εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό που απαιτείται είναι μία βιώσιμη λύση, η οποία θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες.


Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, "ο πρώτος πυλώνας αφορά στη σύνταξη και τα ένσημα, ο δεύτερος θα αποτελείται από επαγγελματικά ταμεία που θα συμπληρώνουν την κύρια σύνταξη, και ο τρίτος πυλώνας στην παροχή φορολογικών κινήτρων ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα επένδυσης σε ατομικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ενισχύοντας την εθνική αποταμίευση".

Σχετικά με το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας στις γυναίκες, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι "ο εθνικολαϊκισμός είναι πρόβλημα για την κοινωνία και σε κάθε περίπτωση πρέπει να προχωράμε προς την Ευρώπη και όχι την Αφρική”. Επεσήμανε τον κίνδυνο στρατιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, καθώς και χρησιμοποίησης του στρατού για να αποσοβηθούν πραγματικά προβλήματα στην κοινωνία, όπως η ανεργία. Οπως είπε χαρακτηριστικά "βασική μέριμνα θα πρέπει να αποτελεί η πραγματική ενίσχυση των γυναικών προκειμένου αφενός να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία και αφετέρου να κάνουν παιδιά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που ταλανίζει την χώρα μας”.

Τέλος σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί εθνικής συνεννόησης, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι βασική προϋπόθεση είναι "η εμπιστοσύνη ειδικά όταν βρίσκεσαι στο απόγειο της δύναμης σου και όχι όταν πέφτεις, όπως η κυβέρνηση σήμερα”. Επίσης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι εξελέγη από τον κόσμο προκειμένου να φέρει μεταρρυθμίσεις, στην πραγματικότητα συνεχίζει "τα ίδια χάλια αλλά στη νιοστή”. Καταλήγοντας τόνισε ότι σημασία έχει τι έργο αφήνεις στη χώρα και κατέδειξε την ανακολουθία λόγων και πράξεων της κυβέρνησης αναφορικά με την πρωθυπουργική δέσμευση για την παροχή 13ης σύνταξης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com