Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Προάγγελος ύφεσης τα 29 τρισ. δολάρια του παγκόσμιου εταιρικού χρέους

Οι απώλειες αρχίζουν να συσσωρεύονται υπερβολικά στην αγορά ομολόγων



Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται το εταιρικό χρέος σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζοντας τα 29 τρισ. δολ., γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μαι περίοδο ύφεσης, υπονομεύοντας παράλληλα την όποια ελπίδα για παγκόσμια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περίπου το ένα τρίτο των επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν καταφέρνει να παράγει αρκετά υψηλές αποδόσεις στις επενδύσεις για την κάλυψη του κόστους χρηματοδότησής τους, κάτι το οποίο δημιουργεί έντονες ανησυχίες.

Οι απώλειες αρχίζουν να συσσωρεύονται υπερβολικά στην αγορά ομολόγων. Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch οι επενδυτές έχασαν 0,2% στα παγκόσμια εταιρικά ομόλογα το 2015, αρπάζοντας μια σειρά ετήσια κέρδη, κατά μέσο όρο 7,9% κατά τα τελευταία έξι χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία.



Το εταιρικό χρέος σε παγκόσμιο επίπεδο υπερκαλύπτει κατά μέσο όρο τρεις φορές τα κέρδη προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων το 2015, το υψηλότερο από το 2003 σύμφωνα με την Standard & Poor's (S&P).

Το συνολικό χρέος σε εισηγμένες εταιρείες στην Κίνα, την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, έχει ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η S&P προχώρησε σε 863 υποβαθμίσεις εταιρειών το περασμένο έτος.

Επίσης, σχεδόν το 6% των αμερικανικών εταιρικών ομολόγων υποβαθμίστηκαν το γ' τρίμηνο, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2009, σύμφωνα με την Fitch.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com