Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Παράταση λήξεων αντί για «κούρεμα» του χρέους

Επιλογές που σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, για να καταστήσουν το ελληνικό χρέος περισσότερο διαχειρίσιμο.



Ο ίδιος τόνισε για ακόμη μια φορά πως η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση, που ίσως χρειαστεί δύο μήνες, πριν αποφασιστεί το πώς θα αναδιαρθρωθεί το χρέος της. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση, αλλά το σχέδιο αυτό θα είναι μάλλον επώδυνο, καθώς κάποιοι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να παραιτηθούν από μελλοντικά τους δικαιώματα, δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη μείωση του κόστους των ελληνικών δανείων που χορηγήθηκαν από το πρώτο πακέτο βοήθειας το 2010, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Αυτό θα βοηθούσε την Ελλάδα εάν τα προηγούμενα δάνεια που δόθηκαν από τις ευρωπαϊκές χώρες σε διμερή βάση αναχρηματοδοτούνταν από τον ESM ή εάν ο ESM αναλάμβανε τα δάνεια του ΔΝΤ». «Αυτές είναι θεωρητικές συζητήσεις μεταξύ των πανεπιστημιακών, αλλά είναι ένα σενάριο λίγο πιθανό», εκτίμησε. Παραδέχθηκε ωστόσο πως αν και από οικονομικής άποψης, αυτή η επιλογή θα μείωνε την εξυπηρέτηση του χρέους, θα συναντούσε σοβαρά πολιτικά εμπόδια.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com