Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ο «μίστερ Facebook» έγινε ο 7ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Ανακατατάξεις στη λίστα με τους κροίσους όλου του πλανήτη και μια... έκπληξη. Ο ιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, βρίσκεται πια στην έκτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Bloomberg Billionaires Index), o Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 5,5 δισ. δολ., καθώς όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη το Facebook παρουσίασε έσοδα - ρεκόρ.

Ετσι η καθαρή αξία της περιουσίας του 31χρονου Ζούκερμπεργκ εκτοξεύτηκε στα 47 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 45,3 δισ. δολάρια της περιουσίας των αδελφών Charles και David Koch. Το Facebook ανακοίνωσε άνοδο 52% στις πωλήσεις και καθαρά κέρδη 1,56 δισ. δολ., στο τέταρτο τρίμηνο, με τους ενεργούς χρήστες του κάθε μήνα να υπερβαίνουν το 1,59 δισ. δολ..

Σε ό,τι αφορά στους πέντε δισεκατομμυριούχους που διατηρούν τη θέση τους πάνω από τον Ζούκερμπεργκ, έχουν χάσει συνολικά 24 δισ. δολάρια στο χρηματιστήριο, όπου οι μετοχές τους έκαναν βουτιά, εν μέσω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Η λίστα με τους έξι πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη και η καθαρή αξία της περιουσίας τους διαμορφώνεται ως εξής:

Bill Gates - 77,9 δισ. δολ.

Amancio Ortega - 70,2 δισ. δολ.

Warren Buffett - 59,1 δισ. δολ.

Jeff Bezos - 51,9 δισ. δολ.

Carlos Slim - 47,8 δισ. δολ.

Mark Zuckerberg - 47 δισ. δολ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com