Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

«Τρύπα» 120 εκατ. ευρώ στις ΔΕΚΟ

Εκτός στόχων βρέθηκαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015 οι 13 ΔΕΚΟ, καταγράφοντας απόκλιση 76,8% και «τρύπα» κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, εξαιτίας κυρίως της υστέρησης των εσόδων από επιχορηγήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) σε συνδυασμό με τις δαπάνες που είχαν προγραμματιστεί το εννεάμηνο.



Καλύτερες επιδόσεις
Από τις 13 ΔΕΚΟ, οι πέντε εμφάνισαν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους στόχους, ενώ σημαντικές ήταν οι αποκλίσεις στις επόμενες οκτώ (Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), η Εγνατία Οδός, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Ε. (ΕΛΒΟ), η ΕΕΣΣΤΥ, ο ΟΣΕ, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και ο ΕΛΓΑ).

Αρνητικές αποκλίσεις
Οι αρνητικές αποκλίσεις προήλθαν κυρίως από τα εξής:

1 Ετεροχρονισμός των εισροών από το ΠΔΕ και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (ΚτΠ Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε. και ΟΠΕΚΕΠΕ).

2 Στις πραγματοποιηθείσες δαπάνες του ΟΠΕΚΕΠΕ για καταβολή αναδρομικών μηνιαίων αποδοχών υπαλλήλων του εν λόγω φορέα για τα έτη 2013 και 2014, σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.

3 Για την ΕΕΣΣΤΥ στην υστέρηση των προβλεπόμενων εσόδων ως συνέπεια της καθυστέρησης υπογραφής συμβάσεων με τους συγκοινωνιακούς φορείς (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ).

4 Για τον ΟΣΕ, στην υπερεκτίμηση των εσόδων του από πωλήσεις υπηρεσιών και στην μειωμένη ροή χρηματοδότησης από το ΠΔΕ, σε συνδυασμό με την ταχύτερη υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος και τα αυξημένα έξοδα του από την καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων.

5 Για τον ΕΛΓΑ, στην επιστροφή μη χρησιμοποιηθείσας επιχορήγησης για προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

6 Στην υστέρηση των εσόδων από πωλήσεις (ΕΛΒΟ και ΕΑΒ). Σημειώνεται ότι η ΕΛΒΟ, βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και η διαχειριστική χρήση δεν ακολούθησε το ημερολογιακό έτος.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com