Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση σε Έλληνες ερευνητές να υποβάλουν προτάσεις για πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS

Όσοι επιστήμονες και ερευνητές «τρέχουν» προγράμματα με μεγάλες υπολογιστικές απαιτήσεις, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ελληνικό υπερ-υπολογιστή.



Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ) ανακοίνωσε τη δεύτερη «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων παραγωγής» για πρόσβαση στο εθνικό υπέρ-υπολογιστικό σύστημα ARIS.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους εργάζονται σε ελληνικά εκπαιδευτικά ή ερευνητικά ιδρύματα. Οι προτάσεις έργων θα πρέπει να αφορούν ανοιχτή έρευνα, ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου.

Η ΕΔΕΤ ανακοίνωσε ότι καθιστά δυνατή την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS για όλους τους επιστήμονες που εργάζονται σε ελληνικά ιδρύματα. Η πρόσβαση θα παραχωρηθεί για περίοδο 12 μηνών.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων θα είναι:

• Επιστημονική αριστεία: Η προτεινόμενη έρευνα θα πρέπει να αφορά σε εργαλεία και μεθοδολογίες κορυφαίας ποιότητας και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ερευνητική κοινότητα ή/και στην κοινωνία.

• Την ανάγκη χρήσης: Οι προτάσεις θα πρέπει να αποδεικνύουν την ανάγκη χρήσης των υπερ-υπολογιστικών πόρων του συστήματος ARIS.

• Επάρκεια: Η ωριμότητα και εμπειρία του κύριου ερευνητή και της ομάδας του στη χρήση υπέρ-υπολογιστικών συστημάτων, που θα εξασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου με επιτυχία.

• Εφαρμοσιμότητα: Η δυνατότητα υλοποίησης του έργου στο σύστημα ARIS, βάσει της τεχνικής αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας των πόρων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com