Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Μέσα Μαΐου τα εγκαίνια του ΤΑΡ

Στα μέσα Μαΐου προγραμματίζονται τα εγκαίνια των εργασιών για τον αγωγό Transadriatic Pipeline, ΤΑΡ, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και άλλων ξένων ηγετών στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σουρλέτης..




Πρόκειται για τον αγωγό, ο οποίος από τα σύνορα με την Τουρκία, όπου θα συνδέεται με τον αγωγό TANAΡ, θα μεταφέρει το αέριο του Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας στην Ιταλία.

Ο κ. Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, πρόσθεσε ότι πάνω στον ΤΑΡ έρχεται να συνδεθεί ο ελληνο-βουλγαρικός αγωγός (IGB). «Περιμένουμε τώρα το market test, το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος Φεβρουαρίου και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά σε λίγες ημέρες για να δούμε την οικονομική βιωσιμότητα του IGB», είπε.

Ας σημειωθεί ότι το πρώτο μάρκετ τεστ είχε δώσει αρνητικά αποτελέσματα για τον ελληνο-βουλγαρικό αγωγό, καθώς δεν φάνηκε να εξασφαλίζει ικανό αριθμό αγοραστών του αερίου που θα μεταφέρει. Η πολύ έντονη στήριξη της Ε.Ε. στο έργο είναι ωστόσο πιθανόν, να βοηθήσει και αυτή τη φορά ο αγωγός να περάσει το μάρκετ τεστ. Αναφερόμενος, τέλος, στον πλωτό σταθμό υγροποιημένου αεριου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι αναζητείται το εταιρικό σχήμα που θα το αναλάβει. Πρόσθεσε ότι το πρότζεκτ της Αλεξανδρούπολης είναι πιο οικονομικό έργο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com