Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές μέσω καταθετικών λογαριασμών γίνονται από κινητά

Αλματώδη αύξηση γνωρίζουν διεθνώς οι καταθετικοί λογαριασμοί που έχουν ανοιχτεί και κινούνται μέσω των κινητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνονται στο World Mobile Congress



Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της GSMA, που εκπροσωπεί σε διεθνές επίπεδο δίκτυα και εταιρείες από τον χώρο των κινητών επικοινωνιών, στο τέλος του 2015 υπήρχαν σε διεθνές επίπεδο περισσότεροι από 134 εκατομμύρια ενεργοί καταθετικοί λογαριασμοί μέσω κινητών τηλεφώνων, ενώ οι εγγεγραμμένοι λογαριασμοί καταθέσεων σε διεθνές επίπεδο ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση 30% το 2015 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με νέα έρευνα το 2015 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συναλλαγές μέσω των λογαριασμών αυτής της κατηγορίας.

Οι περισσότεροι νέοι λογαριασμοί που ανοίχθηκαν μέσω κινητών τηλεφώνων είναι από την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, ενώ μεγάλη ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα γνωρίσουν και στην Ευρώπη, με ρυθμούς που θα ξεπερνούν το 50%. Ανάπτυξη θα γνωρίσει το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών μέσω κινητού και στην Μ. Ανατολή, Β.Αφρική και Κεντρική Ασία.

Μια άλλη τάση είναι η διασυνοριακή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (τραπεζών, παρόχων εταιριών κινητής τηλεφωνίας κλπ ) προκειμένου να πραγματοποιούνται διασυνοριακές συναλλαγές και κινήσεις κεφαλαίων μέσω κινητής τηλεφωνίας. Το 2015 υπήρξαν 29 τέτοιες πρωτοβουλίες που συνέδεσαν 19 χώρες μεταξύ τους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com