Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η νέα πρόταση Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

Βελτιωμένη πρόταση για μεταβατική περίοδο τριών ετών κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σε επιστημονικούς φορείς και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι ωστόσο, εμφανίζονται δύσπιστοι και ανυποχώρητοι.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η νέα πρόταση που παρουσίασε το μεσημέρι της Δευτέρας κ. Κατρούγκαλος, προβλέπει ότι η ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές θα έχει βάθος τριών ετών και όχι ενός έτους όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη.

Επίσης, οι νέοι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, ίσες με αυτές που καταβάλλουν οι αγρότες, για τα πέντε πρώτα χρόνια εργασίας. Οι εκπτώσεις θα ξεκινούν από 50% για τα εισοδήματα των 10.000 ευρώ έως και 15% για τα εισοδήματα έως 40.000 ευρώ.

Στο τέλος αυτής της μεταβατικής περιόδου θα επανεξεταστούν συνολικά οι συντελεστές ενόψει της απόδοσής τους και του κατά πόσο συνεισέφεραν στην αύξηση της εισφοροδοτικής βάσης.

Ανάλογες εκπτώσεις προβλέπεται να ανακοινωθούν και για τους αγρότες αλλά και για κλάδους επιστημόνων με ιδιαίτερα επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως οι δικηγόροι για τους οποίους θα προβλεφθεί μείωση εισφοράς υπέρ της επικούρισης και του εφάπαξ.

Το κουαρτέτο σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης που συζητά κατά προτεραιότητα με την κοινωνία για να απαλύνει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων από τις εισφορές.

Η πρώτη αντίδραση ωστόσο των επιστημονικών φορέων για τη νέα πρόταση του υπουργείου είναι αρνητική και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Αν η κυβέρνηση θέλει να φέρει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο ντυμένο ασφαλιστικό δεν μας απασχολεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, διαμηνύοντας ότι «δεν μπαίνουμε σε τέτοια κουβέντα” για “εκπτώσεις ενόψει Φεβρουαρίου τύπου σούπερ μάρκετ».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com