Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Οι πέντε προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας

Με πέντε λέξεις «κλειδιά» προσδιόρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης τις προτεραιότητες της ΝΔ, κατά την παρουσίαση των βασικών αρχών και της οργανωτικής δομής του υπό κατάρτιση κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος: «αξιοκρατία, αλληλεγγύη, αριστεία, αξιοπιστία και ανάπτυξη».



Συγκεκριμένα, για το πεδίο της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η ΝΔ θα επενδύσει στο τρίπτυχο επενδύσεις - χαμηλή φορολογία - δημιουργία θέσεων εργασίας. Επισήμανε δε πως «αυτό το τρίπτυχο θα υποστηρίζεται μέσα από μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το καλύτερο εργαλείο το οποίο διαθέτουμε σήμερα για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ως ζήτημα προτεραιότητας για τη ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως παρουσίασε ήδη στη Βουλή συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο κυβερνητικό σχέδιο που, όπως είπε, επιτείνει τα προβλήματα και δημιουργεί στρεβλώσεις, ενώ, όπως υποστήριξε, δεν είναι ποσοτικοποιημένο. Διαχώρισε δε, τις παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό σε δύο σκέλη, την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για παρεμβάσεις ύψους 1,8 δισ. αλλά και την ανάγκη βιωσιμότητάς του.

«Εκεί, η ΝΔ θα σταθεί ιδιαίτερα, καθώς στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα βιώσιμο σχέδιο με ευέλικτες πρακτικές από άλλες χώρες που υλοποίησαν αλλαγές», είπε χαρακτηριστικά. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φορολογικών συντελεστών τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει αν η οικονομία δεν επιστρέψει σε διαχειρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, μπορεί να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών συντελεστών υπό δύο προϋποθέσεις: Η κυβέρνηση να στηρίζει πρόγραμμα ιδιωτικών επενδύσεων, κάτι που όπως είπε δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση, και να υπάρξει μείωση κρατικών δαπανών. Διευκρίνισε πάντως, πως δεν αναφέρεται σε μείωση συντάξεων, τονίζοντας πως και σήμερα υπάρχουν περιθώρια για εξοικονόμηση δαπανών. «Μια επιθετική μείωση φορολογικών συντελεστών θα αποφέρει νέα έσοδα.

Το Δημόσιο εν μέσω μιας φορολογικής καταιγίδας το 2015 εισέπραξε λιγότερα από το 2014», τόνισε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας την παρουσίαση, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι «οι προτάσεις οι οποίες θα κατατεθούν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ θα είναι εφαρμόσιμες. Θα είναι ρεαλιστικές. Δεν θα διακατέχονται από τον εύκολο λαϊκισμό του παρελθόντος».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com