Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Επενδύσεις 14 εκατ. ευρώ σχεδιάζουν για φέτος ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας

Μειωμένη σε ποσοστό άνω του 20% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2015 είναι φέτος η τιμή του φυσικού αερίου στις ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών, οι οποίες προγραμματίζουν επενδύσεις ύψους 14 εκατ. ευρώ στα δίκτυα διανομής για το 2016.



Αναλυτικότερα, η τιμή του φυσικού αερίου ανέρχεται σε 0,55 ευρώ/Nm3 (σ.σ. κανονικό κυβικό μέτρο) ή 0,048 ευρώ/ kWh (σ.σ. κιλοβατώρα) για την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και σε 0,57 ευρώ/Nm3 (0,049 ευρώ/kWh) για την ΕΠΑ Θεσσαλίας συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων. Η τιμή αυτή είναι μειωμένη κατά 24,3% και 23,6% αντίστοιχα σε σχέση με το Μάρτιο του προηγούμενου έτους. Αντίστοιχα, η τιμή σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Φεβρουάριο 2016) παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 2,4% και 2,3%. Επίσης το φυσικό αέριο προσφέρει 29,7% και 28,6%/Kwh εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Για το έτος 2016 προβλέπονται συνολικές επενδύσεις ύψους 14 εκατ. ευρώ σε δίκτυα διανομής από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και την ΕΠΑ Θεσσαλίας, με την κατασκευή 40 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής και 2,75 χιλιομέτρων μέσης πίεσης. Επιπλέον, προγραμματίζεται η κατασκευή νέων σημείων παροχής και παροχετευτικών αγωγών για περισσότερες από 13.000 νέες συνδέσεις στο δίκτυο διανομής των εταιρειών. Από την αρχή του έτους περισσότεροι από 600 νέοι καταναλωτές μηνιαίως συνδέονται με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου, με αυξητική τάση.

Με αφορμή την επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου σε νέες περιοχές προγραμματίστηκαν εγκαίνια στον Αλμυρό και στα Φάρσαλα αύριο Τετάρτη, τα οποία θα τελέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Το έργο της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Φαρσάλων περιλαμβάνει την κατασκευή 6 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης και 2,75 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης, καθώς και την κατασκευή σημείου εισόδου στην πόλη και αγωγού τροφοδοσίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,7 εκατ. ευρώ. Ήδη 23 δημοτικά κτίρια έχουν συνάψει σύμβαση σύνδεσης με το δίκτυο ενώ μεγάλη είναι η ανταπόκριση και από τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές. Η τροφοδότηση της πόλης αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Στην περιοχή του Αλμυρού κατασκευάστηκαν 6,4 χλμ. δικτύου χαμηλής πίεσης και 0,8 χλμ. δικτύου μέσης πίεσης για την τροφοδότηση της πόλης. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η σύνδεση του συνόλου των δημοτικών κτιρίων του δήμου Αλμυρού με το δίκτυο φυσικού αερίου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com