Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Τολμήστε εκλογές να δούμε το αποτέλεσμα

«Εμείς θα ψηφίσουμε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ. Εσείς θα στηρίξετε τη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής για τα capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου;», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.



«Τολμήστε να πάτε τη χώρα σε εκλογές για να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι ενώ παλιότερα κατέκρινε τον ΟΟΣΑ, «τώρα ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος σας συνομιλητής μαζί με την κ. Μέρκελ».

«Καταλαβαίνω ότι σας ενόχλησε το σκίτσο του Αρκά, γιατί απεικονίζει την προσπάθειά σας να μεταθέσετε τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη κ. Τσίπρα, τόσο στο προσφυγικό, όσο και στην πραγματική οικονομία» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Δεν καταφέρατε να μετατοπίσετε το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η κατάσταση της χώρας, στο δήθεν πρόβλημα που είναι η διαφθορά και η διαπλοκή», απάντησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι 9 στους 10 πιστεύουν ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση και εκτίμησε πως «η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχαν υπάρξει οι εκλογές προ έτους θα είχαμε βγει από το μνημόνιο».

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στις σχέσεις που «μπορεί να είχε ο εκδότης Μαυρίκος με τη Ν.Δ. στο παρελθόν», όπως είπε. «Θυμάμαι καλά ότι ήταν σχολιαστής του ντιμπέιτ στην ΕΡΤ; Όταν μιλάτε για σχέσεις τρίτου τύπου με δημοσιογράφους, μπορείτε να εξηγήσετε τις σχέσεις πρώτου τύπου με εκδότες όπως ο κ. Χριστοφορίδης του έντυπου "Χωνί" που προσελήφθη από την κ. Γεροβασίλη;». Όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η εφημερίδα άρχισε να παίρνει διαφημίσεις από ΔΕΚΟ, ενώ εμμέσως «απείλησε» τον πρωθυπουργό ότι «θα απολογηθεί» για την συμμετοχή των ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Αττικής.

Συνεχίζοντας να απευθύνεται στον κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι για τις συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη δεν έδωσε καμία απάντηση. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος περίπου ομολόγησε ότι συνομίλησε με την κ. Τσατάνη. Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και θα φανεί αν υπήρχαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και με ποιο τρόπο λειτουργεί το υπουργείο» συνέχισε.

Ταυτόχρονα, απαντώντας σε αναφορά του κ. Τσίπρα, υπογράμμισε ότι τον κατηγόρισε γιατί απόρρητες συνομιλίες διέρρευσαν σε έντυπα και έσπευσε να τις υιοθετήσει η κ. Γεροβασίλη. «Αυτό είναι το παρακράτος», συμπλήρωσε.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com