Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Εγκρίθηκε το αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα

Το ενδιαφέρον στην επόμενη μέρα μετά την αξιολόγηση και την ανάγκη ενεργοποίησης αναπτυξιακού σχεδίου που θα στηρίξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρα, επιχειρεί να στρέψει η κυβέρνηση.



Όπως ανακοινώθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συνεδρίασε τη Δευτέρα, υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη εκτίμησε πως με την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ήδη βαίνουν προς το στάδιο της ολοκλήρωσης η σύσταση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, η νομοθέτηση και η εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού νόμου και η ίδρυση του Αναπτυξιακού Ταμείου. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε, έπειτα από σχετική εισήγηση του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, το πλαίσιο εκπόνησης της Αναπτυξιακής Στρατηγικής της χώρας που θα κατατεθεί στους Θεσμούς αμέσως μετά το Πάσχα.

Τα τρία βασικά σημεία του πλαισίου που υιοθετήθηκε είναι: Η αποτύπωση του εγχωρίου και του διεθνούς μακροοικονομικού περιβάλλοντος και του δημοσιονομικού πλαισίου στη βάση των οποίων εντάσεται ο αναπτυξιακός σχεδιασμός, προσδιορισμός έξι βασικών στόχων για την ανάπτυξη (μεταξύ αυτών, αποκατάσταση δημοσιονομικής βιωσιμότητας, εκσυγχρονισμό του κράτους, προώθηση εξαγωγών και επενδύσεων, προτάσεις σχεδιασμού για επτά επιμέρους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας όπως πρωτογενής τομέας, μεταποίηση, κατασκευές, ενέργεια, τουρισμός, ναυτιλία, πληροφορική).

Το ΚΥΣΟΙΠ ενέκρινε την εισήγηση της αρμόδιας υφυπουργού Θ. Τζάκρη για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα της μεταρρύθμισης ως προς τις διαδικασίες αδειοδότησης επιχειρήσεων-εγκαταστάσεων. Η πορεία του εγχειρήματος εξελίσσεται εντός του χρονικού προγραμματισμού και της δέσμευσης που έχει αναλάβει η χώρα. Τον Ιούνιο αναμένεται να παραδοθούν προς νομοθέτηση, νομικές διατάξεις που περιλαμβάνουν τις προτεινόμενες αλλαγές στο αδειοδοτικό καθεστώς των τριών πρώτων επιχειρηματικών κλάδων, ειδικότερα της βιομηχανίας τροφίμων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και των τουριστικών καταλυμάτων που αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% του ΑΕΠ της χώρας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com