Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Την αγαπήσατε, την απολαύσατε, την…επιθυμήσατε

Η «Σεχραζάτ» επιστρέφει στο…φυσικό της χώρο. Στο ΞΕΦΩΤΟ, στα Λαδάδικα Πέμπτη 31 Μαρτίου



Η μουσικοθεατρική παράσταση του Θωμά Κοροβίνη σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου που αγαπήθηκε μέχρι…. «πρωίας» από το Θεσσαλονικιώτικο κοινό, επιστρέφει για μία ακόμη νύχτα, στο ΞΕΦΩΤΟ, Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 10μμ.

Το έργο, διάρκειας 3μιση ωρών!, αποτελείται από τα αφηγήματα «Κανάλ ντ’ αμούρ» και «Η φάτνη της Σεχραζάτ». Από τη μια, το «Κανάλ ντ’ αμούρ», ένα ζωηρό αφήγημα, ένα τραγούδι για τους έρωτες και τις λαχτάρες των περιθωριακών τύπων της Θεσσαλονίκης της δεκαετίας του ’80, με το συγγραφέα να έχει ζήσει άμεσα κι έμμεσα τα επιθανάτια σπαρταρίσματα μιας πληθωρικής ερωτικής εποχής.. Ένα κείμενο που ξαναζωντανεύει το θέατρο ενός λαϊκού κόσμου…Κι από την άλλη «Η φάτνη της Σεχραζάτ» από τη συλλογή του Θωμά Κοροβίνη με τίτλο "Τι πάθος ατελείωτο" του Θωμά Κοροβίνη (από το ομώνυμο βαρύ ζεϊμπέκικο του Μάρκου)

Οι ηθοποιοί Θόδωρος Ιγνατιάδης και Νόνικα Μαλκουτζή αλλά και η ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής που την αποτελούν ο Φώτης Θεοδωρίδης (τραγούδι) η Εύη Σεϊτανίδου (τραγούδι - κιθάρα) ο Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), ο Ηλίας Κρομμύδας (ακορντεόν) και ο Σάκης Κοντονικόλας (πιάνο) μεταφέρουν την αίσθηση μιας Θεσσαλονίκης του Βαρδάρη και της Σεχραζάτ καθώς «περιπλανώνται» ανάμεσα στους θεατές κι εξιστορούν περιστατικά που σήμερα είναι αδύνατο να ζήσει κάποιος.

Μπορεί να σαι καυλοράπανο και να κάνεις
πιάτσα σε χώρους ντεκαυλέ;
…Νταλκαδιάρικο ύφος και αντίστοιχες ατάκες, που σε συνδυασμό με τα… Ξανθέ μου άγγελε της ορχήστρας, μεταφέρουν τον επίδοξο νοσταλγό – θεατή σε εκείνα τα «βρώμικα, τ’ άσχημα τα λερωμένα» στενά του Βαρδάρη και των Λαδάδικων της δεκαετίας του ’80.
Ά ρε μπαμπέση τραβεστί, γιατί μου το ‘κανες γιατί,
πήρες απ’ την παρέα μας το πιο καλό παιδί…
Ο συγγραφέας για το Κανάλ ντ’ αμούρ..
Ευτυχώς που το έγραψα το βιβλίο, γιατί δεν έμεινε τίποτα από αυτά. Η εποχή τότε σε καλούσε κι αν ήσουν τολμηρός, μπορούσες να ζήσεις. Βοηθούσαν οι καιροί, ήταν τα στέκια, οι φίλοι, περνούσες μισοπαράνομα αλλά καλά. Σήμερα είναι ανώφελο να ζεις παράνομα, τώρα που απλώθηκαν οι τσόντες στα περίπτερα και κυριαρχούν στο ίντερνετ και περάσαμε στην χειρονακτική απελευθέρωση, δηλαδή στην εποχή του Αυνάν. Ζήσαμε μια εποχή κοινωνικής προσαρμογής στα ανατρεπτικά ρεύματα του πλανήτη, αναχρονιστικά, βέβαια. Ήταν τότε οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι στην απελευθέρωση, τα τραβεστί έβγαιναν στους δρόμους, μεταφράζονταν καταπληκτικά πράγματα, ζούσε ο Ζενέ, ο Ταχτσής, ο Χατζιδάκις κι ο Ιωάννου.. Κουντουρντίζαμε στα κέντρα της Στασας, στο Παραντάιζ, στη Σεχραζατ. Επικρατούσε ένας επαναστατικός κοινωνικός κραδασμός.. Τώρα είμαστε μοναχικοί καβαλάρηδες όλοι μας…
Παίζουν οι ηθοποιοί Θόδωρος Ιγνατιάδης και Νόνικα Μαλκουτζή. Συμμετέχουν οι Λάζαρος Βρουλάκος, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Δημήτρης Ήλκος.

Η ορχήστρα
Φώτης Θεοδωρίδης: Τραγούδι
Τραγούδι – κιθάρα: Εύη Σεϊτανίδου Πέμπτη 31 Μαρτίου
Παύλος Παφρανίδης: Μπουζούκι στο ΞΕΦΩΤΟ
Ηλίας Κρομμύδας: Ακορντεόν «ΣΕΧΡΑΖΑΤ» του Θωμά Κοροβίνη
Σάκης Κοντονικόλας: Πιάνο

Τιμή εισόδου 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!
Τηλ 2314015911 & 6931091534


 
website counter
friend finderplentyoffish.com