Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Google απαντά στην Κομισιόν για το Android

Aπαντώντας στις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το σύστημα Android, ο αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Google, Κεντ Γουόκερ δήλωσε:



«Το Android έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός αξιόλογου – και το σημαντικότερο, βιώσιμου – οικοσυστήματος, βασισμένο σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα και σε ανοιχτή καινοτομία. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναδείξουμε πώς το Android υποστηρίζει τον ανταγωνισμό και δίνει επιλογές στους καταναλωτές».

Επιπλέον, ο γενικός σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας επισημαίνει μεταξύ άλλων σχετικά με το Android, το μοντέλο ανοιχτής καινοτομίας:

«Ανακοινώσαμε το λειτουργικό σύστημα του Android το 2007. Το μοντέλο με ένα δωρεάν και ανοικτό λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζεται από πολλούς συνεργάτες hardware, δεν έμοιαζε με κανένα προηγούμενο (...)

Οι χρήστες απολαμβάνουν εξαιρετικές επιλογές εφαρμογών και συσκευών σε πιο εξαιρετικά χαμηλές τιμές – πιο χαμηλές τιμές από ποτέ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει έρευνα σχετικά με το μοντέλο μας και σήμερα δημοσίευσε μια δήλωση αιτιάσεων, εγείροντας ερωτήματα για την επίδρασή του στον ανταγωνισμό. Λαμβάνουμε αυτές τις ανησυχίες πολύ σοβαρά, όμως πιστεύουμε ότι το μοντέλο της εταιρείας μας κρατά το κόστος των κατασκευαστών χαμηλά και την προσαρμοστικότητά τους υψηλή, ενώ δίνει στους καταναλωτές έναν ξεχωριστό κι άνευ προηγουμένου έλεγχο στις κινητές συσκευές τους».

Ο Κεντ Γουόκερ στη δήλωσή του υπογραμμίζει επίσης:

«Ένας αριθμός ρυθμιστικών αρχών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν ανταγωνιστικές εφαρμογές, όπως και να αλλάξουν την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στις κινητές συσκευές τους».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com