Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Πώς θα υπολογίζεται από 1η Ιουλίου το τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση

Στους λογαριασμούς συνδρομητικής τηλεόρασης που εκδίδονται από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά επιβάλλεται το τέλος 10%, το οποίο καθιερώθηκε με τις διατάξεις του ν. 4389/2016.



Το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης θα επιβάλλεται επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης συνδρομητικής τηλεόρασης.

Επί του προσαυξημένου με το τέλος 10% συνολικού λογαριασμού θα επιβάλλεται στη συνέχεια ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%. Αυτά προκύπτουν από διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εκδόθηκε πρόσφατα από την ΓΓΔΕ διευκρινίζεται ότι με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 54 του ν. 4389/2016:

1) Επιβάλλεται από 1-6-2016 αναλογικό τέλος υπέρ του Δημοσίου, με την ονομασία «τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση», το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης. Το τέλος αυτό επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σε συνδρομητική τηλεόραση και υπολογίζεται ως ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες. Στην περίπτωση αυτή, για την εξεύρεση του τέλους, ο λογαριασμός επιμερίζεται σε ίσα μέρη, ανάλογα των μηνών για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός.

2) Το τέλος εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.

3) Απαλλαγές από φόρους και τέλη που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις υπέρ ορισμένων προσώπων δεν καταλαμβάνουν το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση.

4) Η διαδικασία προσδιορισμού, βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους καθώς και η επιβολή κυρώσεων, σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή ανακριβούς δήλωσης ή μη υποβολής αυτής καθώς και εκπρόθεσμης καταβολής του τέλους, διέπονται από τις διατάξεις του ν. 4174/2013.

5) Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με απόφασή του να καθορίσει τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης απόδοσης του τέλους, το χρόνο και τη διαδικασία επιβολής και απόδοσής του και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

6) Η ισχύς των ρυθμίσεων των προηγούμενων παραγράφων, ως προς την επιβολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, αρχίζει από 1.6.2016. Δηλαδή, το τέλος επιβαρύνει λογαριασμούς που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com