Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μέτρα για 1 εκατoμμύριο απλήρωτους εργαζόμενους - Ειδικό πόρισμα εντός 3 μηνών

Πακέτο μέτρων για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των "εγκλωβισμένων" - απλήρωτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που ξεπερνούν το 1 εκατ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικάτων και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, θα λάβει το υπουργείο Εργασίας.



Την εκπόνηση ειδικής μελέτης καταγραφής του προβλήματος που έχει δυσμενείς επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, στα έσοδα του ΙΚΑ και άλλων ταμείων και στη λειτουργία της αγοράς, προβλέπει απόφαση του Γ. Γ. του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδη.

Σύμφωνα με την απόφαση θα διενεργηθεί διαγωνισμός στις 7 Ιουλίου για την εκπόνηση μελέτης και την υποβολή, εντός τριμήνου, μέτρων πολιτικής έναντι αμοιβής 72.570 ευρώ με το ΦΠΑ. Στο πλαίσιο της μελέτης θα καταγραφούν όλες οι μορφές της απλήρωτης εργασίας, οι καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων που σε κάποιες περιπτώσεις (μη πληρωμή επί 6μηνο) οδηγούν σε επίσχεση εργασίας καθώς και τα προβλήματα "καλύψεων" όσων μένουν χωρίς απασχόληση (πχ με ξαφνικά λουκέτα) και δεν μπορούν να λάβουν επιδομα ανεργίας καθώς δεν θεωρούνται απολυμένοι.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com