Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Απανωτά σοκ για τη Βρετανία: Μετά την S&P υποβάθμιση και από Fitch

Η S&P υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Βρετανίας σε «ΑΑ» από «ΑΑΑ», με αρνητικό outlook, στην πρώτη της αντίδραση μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.



Οπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει τις εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου - και ιδίως τις ξένες - να αναζητήσουν άλλου έδρα, πέρα από τη Μεγάλη Βρετανία.

H S&P τονίζει ότι το αρνητικό outlook αντανακλά τα ρίσκα που σχετίζονται με τις οικονομικές προοπτικές, τις δημοσιονομικές επιδόσεις αλλά και του ρόλου της στερλίνας ως αποθεματικού νομίσματος.

Παράλληλα η διαφορετική απόφαση που ελήφθη από Σκωτία και Βόρειο Ιρλανδία προκαλεί ευρύτερα θέματα συνταγματικού τύπου για τη Μεγάλη Βρετανία.

Eκτιμά ακόμη πως το Brexit θα οδηγήσει σε μια επιδείνωση των συνθηκών εξωτερικής χρηματοδότησης.

O διεθνής οίκος προχώρησε και στην υποβάθμιση σε «ΑΑ» της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE).

Αργά το βράδυ και ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε με τη σειρά του, μετά τον οίκο Standard & Poor's, το αξιόχρεο της Βρετανίας εξαιτίας του Brexit.

Το αξιόχρεο της Βρετανίας μειώθηκε κατά μία βαθμίδα από τον Fitch, από το "ΑΑ+" σε ΑΑ με αρνητική προοπτική.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com