Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

"Μπλοκ" στα video των τρομοκρατικών οργανώσεων θέλουν να κάνουν YouTube και Facebook

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως υπηρεσίες για την παρακολούθηση video online, συμπεριλαμβανομένων των YouTube και Facebook, βρίσκονται σε συζητήσεις προκειμένου να ενσωματώσουν τεχνολογίες που θα τους επιτρέπουν να αφαιρούν αυτόματα video που «ανεβάζουν» τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις.



Στις συζητήσεις αυτές και στην γενικότερη κινητικότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, εμπλέκονται κολοσσοί όπως το YouTube και το Facebook αλλά και το Twitter. H κίνηση αυτή γίνεται με δεδομένη την πίεση από κυβερνήσεις απ’ ολόκληρο τον κόσμο να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις δημοφιλείς πλατφόρμες του Διαδικτύου, οργανώσεις όπως η ISIS για να «διαφημίζουν» το έργο τους.

Η τεχνολογία που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί, αρχικά προοριζόταν προκειμένου να εντοπίζει και να αφαιρεί περιεχόμενο που είναι προστατευμένο για πνευματικά δικαιώματα. Πρακτικά, η τεχνολογία αναζητά «hashes», το οποίο ένα είδος ψηφιακού αποτυπώματος που αποδίδεται σε συγκεκριμένα videos. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί η υπηρεσία να «κατεβάζει» άμεσα όλο το περιεχόμενο που έχει αντίστοιχα αποτυπώματα.

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει άμεσα. Μέχρι τώρα, οι δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες προτιμούν να περιμένουν τους χρήστες να χαρακτηριστούν ως «κακοήθες» -να κάνουν δηλαδή flag- κάποιο video και στη συνέχεια -και αφού εξεταστεί- να κινηθεί η διαδικασία του «κατεβάσματος».

Η ανησυχία για τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και από καταπιεστικά καθεστώτα προκειμένου να «κατεβάζουν» ανεπιθύμητο γι’ αυτούς περιεχόμενο. Αλλά, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται άμεσα κάποια λύση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com