Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Οριστικά οκτώ οι υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες - Δεν θα συμμετέχει ο Φ. Βρυώνης

Οκτώ θα είναι τελικά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στη δημοπρασία που θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης.



Όπως έγινε γνωστό, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αποφάσισε να αποδεχθεί την εκπρόθεσμη εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα και να απορρίψει την εγγυητική επιστολή της πλευράς Βρυώνη η οποία θεωρήθηκε εκτός των προδιαγραφών που θέτει ο νόμος.

Η εγγυητική επιστολή του υποψήφιου ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E-TV) δεν έγινε αποδεκτή, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες από τον νόμο προυποθέσεις, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου. Συνεπώς το κανάλι δεν θα συμμετάσχει στην αυριανή δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΕΕ, η εγγυητική επιστολή δεν γίνεται αποδεκτή επειδή έχει συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 799, έχει διάρκεια ισχύος τριάντα έξι ημέρες και είναι μεταβιβάσιμη, ενώ η υπ’αρ. 1/2016 προκήρυξη του υπουργού Επικρατείας (Παράρτημα ΙΙ) ορίζει ότι αυτή πρέπει να συνταχθεί κατά το πρότυπο ΜΤ 760, να έχει διάρκεια ισχύος τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες και να μην είναι μεταβιβάσιμη.

Με αυτά τα πραγματικά και νομικά δεδομένα στη δημοπρασία της 30/8/2016 για τη χορήγηση τεσσάρων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition) θα συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

 
website counter
friend finderplentyoffish.com