Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

ΜΕ «ΑΔΕΙΟ ΚΑΛΑΘΙ» ΣΤΗ ΔΕΘ

Η υλοποίηση κάθε κυβερνητικού σχεδίου ή απόφασης όμως, είναι γνωστό ότι περνά πάντα από τις συμπληγάδες της κοινωνίας.



«Λογαριασμός δεν γίνεται χωρίς τον ξενοδόχο» παραδέχονται πολλά στελέχη, που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό την ηρεμία που - λόγω και καλοκαιριού - υπήρξε τους τελευταίους μήνες σε κοινωνικό επίπεδο. Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν ανοιχτά φόβους για «κοινωνική έκρηξη» εν μέσω Φθινοπώρου όταν οι πολίτες βρεθούν αντιμέτωποι με πλήθος φορολογικών υποχρεώσεων, ενώ την ίδια στιγμή θα συζητούνται νέα μέτρα με τους δανειστές.

Ένα σημαντικό «κρας τεστ» για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη διαφαινόμενη κρίση, περιορίζοντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια, με τις κατάλληλες «ενέσεις» αισιοδοξίας, αποτελεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Χωρίς περιθώρια
Καίτοι ο Αλ. Τσίπρας, επί της ουσίας ανεβαίνει στη συμπρωτεύουσα με «άδειο καλάθι», καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για ουσιαστικές παροχές, ωστόσο από το Μαξίμου ελπίζουν ότι μπορούν να μετατρέψουν την αδυναμία σε πλεονέκτημα, εστιάζοντας πλέον σε ένα ρεαλιστικό «αφήγημα» μακριά από τις πλειοδοσίες του περίφημου προγράμματος Θεσσαλονίκης, που τόσο κόστισε επικοινωνιακά στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα της ακατάσχετης παροχολογίας, η κυβέρνηση βάζει τη ρητορική της «δίκαιης ανάπτυξης», η οποία θα έχει στο επίκεντρό της την κοινωνία.

Τα μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί περί στήριξης των οικονομικά αδύναμων, αλλά και οι διαβεβαιώσεις για δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν θα παραλείψει να αναδείξει και το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του προτάσσοντας τις ενέργειες που γίνονται στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς, του εντοπισμού της φοροδιαφυγής, αλλά και της επιβολής τάξης στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Παράλληλα θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, με αιχμή την παιδεία και την υγεία, για τα οποία ούτως ή άλλως η κυβέρνηση δέχεται ανελέητο «σφυροκόπημα» από την ΝΔ, αναμένεται να τεθούν και πάλι στην κορυφή των προτεραιοτήτων με την προώθηση μάλιστα ανάλογων νομοθετικών πρωτοβουλιών, σε μία προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στην κοινωνία.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, αποτελεί η απόφαση όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες να παρουσιαστούν ως τμήμα ενός οδικού χάρτη προς τη μεταμνημονιακή εποχή γεγονός ενδεικτικό της πρόθεσης του πρωθυπουργού να βάλει οριστικό τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, δηλώνοντας εμφατικά ότι εργάζεται με ορίζοντα τετραετίας. Οι διαρκείς επιθέσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση τέλος, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, εκτιμάται ότι μπορούν να λειτουργήσουν συσπειρωτικά για την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας σε κάθε ευκαιρία το «ιδεολογικό χάσμα» που χωρίζει τα δύο κόμματα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com