Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Πότε θα μπαίνει λουκέτο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο αναφορικά με την επιβολή προστίμων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για ενιαία αντιμετώπιση του θέματος σε όλη την επικράτεια όπου δίνονται οδηγίες σχετικά με το τι ισχύει όταν μια επιχειρήση μετά το κλείσιμο λόγω παραβάσεων αλλάζει έδρα.



Όπως αναφέρει η εγκύκλιος σύμφωνα με την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι δήμοι της χώρας όταν πρόκειται για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων ενεργούν, κατά κανόνα, κατά δέσμια αρμοδιότητα και δεν καταλείπεται σε αυτούς διακριτική ευχέρεια στην επιμέτρηση και επιβολή της κύρωσης. Επίσης προβλέπεται ότι «Τα άνευ αδείας λειτουργούντα καταστήματα κλείονται υπό της Αστυνομικής Αρχής (σήμερα Δήμοι) αυτεπαγγέλτως».

Όταν διαπιστώνεται οποιαδήποτε ενέργεια η πρακτική των επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν σχέση με τα τρόφιμα και συνιστά μη συμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία θα εφαρμόζονται τα οριζόμενα και συγκεκριμένα στις περιπτώσεις αναστολής ή ανάκλησης της άδειας λειτουργίας με εισήγηση της Υγειονομικής Υπηρεσίας και αφορά διαπιστωθέντα προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παραγωγή ή/και διάθεση τροφίμων.

Στις περιπτώσεις μεταφοράς της επιχείρησης σε άλλο χώρο, ή επέκτασης του χώρου αυτής ή αλλαγής κατηγορίας (κυρίως αυτές οι περιπτώσεις συνιστούν ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας της και η οποία βεβαιώνεται από τους υγειονομικούς υπαλλήλους ).

Εφόσον η επιχείρηση συνεχίζει να μην συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία, παρά τις έγγραφες συστάσεις και την ολιγοήμερη προθεσμία που δίδεται από τους Υγειονομικούς υπαλλήλους, ανακαλείται η άδεια της και απαιτείται νέα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. στις περιπτώσεις αυτές απαιτείται νέα άδεια ίδρυσης και λειτουργίας
 
website counter
friend finderplentyoffish.com