Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάρχει πιο σοβαρό «ντέρμπι» σε εξέλιξη

H επικαιρότητα μπορεί να κατακλύζεται από ειδήσεις που σχετίζονται με τις τηλεοπτικές άδειες και το «αλληλοφάγωμα» για τα κανάλια, ωστόσο, ένα άλλο ντέρμπι, πιο σοβαρό.



Είναι η νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, οι διαπραγματεύσεις που προηγούνται της εκταμίευσης μιας δόσης και η υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την πλευρά της Αθήνας.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι όλα θα κλείσουν θετικά για την Ελλάδα, ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις κι ότι η πλευρά των δανειστών δεν προκαλέσει νέο «έμφραγμα» στην οικονομία.

Τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι κάπως διαφορετικά, αν και πολλά θα κριθούν στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου. Οι Θεσμοί έστειλαν αυστηρά μηνύματα στην Αθήνα να μην καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων που έχει συμφωνήσει, ενώ «κηλίδα» στη διαπραγμάτευση αποτελεί η «υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ». Η δυσφορία της Κομισιόν είναι ξεκάθαρη και σίγουρα θα αποτυπωθεί και από άλλους κοινοτικούς αξιωματούχους το επόμενο διάστημα.

Και φυσικά γεννάται το ερώτημα γιατί να τεθεί ένα θέμα που θεωρείται λήξαν εδώ και χρόνια και γιατί η επικοινωνιακή διαχείριση και τα όποια πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη να βάλουν φωτιά στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να στηθεί ένα ακόμη θρίλερ που θα πληγώσει την οικονομία. Δεν πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας παρατεταμένης και άκρως προβληματικής διαδικασίας που πολλές φορές έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Είτε στις Βρυξέλλες, είτε στην Αθήνα γίνουν οι συζητήσεις, πρέπει να κλείσουν το συντομότερο και χωρίς νέα βάρη για τους πολίτες.

Ούτε η χώρα αντέχει μια νέα επώδυνη υποχώρηση, ούτε η κυβέρνηση ένα νέο «παζάρι» που θα οδηγήσει σε σκληρά μέτρα.

Οφείλουν, λοιπόν, οι αρμόδιοι υπουργοί να τελειώνουν το συντομότερο τις διαπραγματεύσεις, αποφεύγοντας τους εκβιασμούς, τις απειλές και τις λάθος εκτιμήσεις. Η οικονομία, η επιχειρηματικότητα και η καθημερινότητα των πολιτών ας μη γίνουν ξανά «θύματα» κακών επιλογών. Και μία από αυτές είναι ασφαλώς και η υπόθεση με τα Greek Statistics.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com