Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Οι ABBA ετοιμάζουν... ψηφιακή επανένωση!

Είναι το συγκρότημα που μετά το θάνατο της Disco κατηγορήθηκε όσο κανένα άλλο για την απλοϊκή μουσική του και τις κιτς εμφανίσεις του. Και που σε πείσμα των επικριτών του, όχι μόνο κατάφερε να αποδειχθεί διαχρονικό και ένα από τα πιο εμπορικά όλων των εποχών, αλλά σήμερα να θεωρείται πλέον «κλασικό» και αγαπητό από όλες τις γενιές έχοντας αποδεδειγμένα επηρεάσει το ρου της σύγχρονης μουσικής.



Ο λόγος για τους Σουηδούς ABBA, που από το θρίαμβο στην Eurovision με το «Waterloo» μέχρι την καθολική αποδοχή και αναγνώριση με το θεατρικό και κινηματογραφικό μιούζικαλ «Mamma Mia!», έκαναν κοινό και κριτικούς να «εκλιπαρούν» για μία επανένωση, τριάντα και πλέον χρόνια μετά τη διάλυσή τους.

Οι ίδιοι το αρνούνταν πεισματικά χρόνια τώρα. Αλλωστε τα τραγούδια τους συνεχίζουν να ακούγονται παντού, οι δίσκοι τους «μοσχοπουλάνε» και η επιρροή τους στην ποπ κουλτούρα είναι πλέον περισσότερο από εμφανής.

Ολα αυτά μέχρι τον Ιούνιο, που οι τέσσερις Abba επανενώθηκαν έστω και σε ένα πριβέ γκαλά, ερμηνεύοντας τραγούδια τους για λίγους και εκλεκτούς...

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και οι Abba θα είναι και πάλι μαζί επί σκηνής το 2018! Ή μήπως όχι ακριβώς;

Η επιστροφή τους στη σκηνή θα γίνει εφικτή χάρη στη ψηφιακή τεχνολογία και την εικονική πραγματικότητα και με τη βοήθεια του «μάγου» της μουσικής βιομηχανίας και μέντορα των Spice Girls, Σάιμον Φούλερ.

Ελάχιστες άλλες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές, πέραν του ότι το κοινό «και ιδιαίτερα οι νέες γενιές, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να ακούσουν τους Abba μαζί με έναν τρόπο που δεν είχαν ποτέ φανταστεί!»...

Ο ίδιος ο εγκέφαλος του γκρουπ, Μπένι Αντερσον, παραδέχθηκε επίσης ότι χάρη στη νέα τεχνολογία θα δημιουργήσουν μια νέα και μαγική εμπειρία «μια χρονομηχανή που θα εμπεριέχει την ουσία όσων ήμασταν. Και είσμαστε ακόμη».

Αλλά και η μία από τις τραγουδίστριες των Abba, η Φρίντα Λίνγκσταντ, συμπληρώνει «τόσα χρόνια ο κόσμος μας ζητά να επανενωθούμε. Πιστεύω ότι η νέα δημιουργία των Abba θα τους ενθουσιάσει, όσο ενθουσιάζει και εμάς».

Περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο project θα γίνουν γνωστές του χρόνου και η συναρπαστική πρεμιέρα αναμένεται το 2018!

Η τελευταία κοινή εμφάνιση των ABBA έλαβε χώρα το 1982, το όνομά τους όμως είναι «χρυσός» για την μουσική βιομηχανία. Τα έσοδα του θεατρικού «Mamma Mia!» υπερβαίνουν παγκοσμίως τα 2 δισ. δολάρια από το 1999, ενώ αυτά τα κινηματογραφικής μεταφοράς ξεπέρασαν στην α΄ προβολή τα 500 εκατ. δολάρια. Οσο δε για την τελευταία - από τις πολλές - συλλογή με τα έργα τους, πούλησε πάνω από 30 εκατ. αντίτυπα...

Οι αριθμοί αυτοί μιλούν από μόνοι τους. Και οι ειδικοί δεν αποκλείνουν το ενδεχόμενο ακόμη και να ηχογραφήσουν νέα τραγούδια...


 
website counter
friend finderplentyoffish.com