Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Χάθηκε η ουσία .....

Ηταν εδώ και πολύ καιρό φανερό πως η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες θα δημιουργούσε μείζονα προβλήματα στη χώρα.



Κυρίως θα αποστερούσε από την Ελλάδα πολύτιμο χρόνο, και κυρίως ένα ομαλό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, για να προχωρήσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να βγει η οικονομία από το τέλμα.

Είτε λάθος επιλογές της κυβέρνησης, είτε η δημιουργία μιας νοσηρής κατάστασης στη Δικαιοσύνη είτε ακόμη και η δυσκολία της αντιπολίτευσης να έχει μια κοινή και ξεκάθαρη άποψη για το τηλεοπτικό τοπίο, η ουσία είναι ότι η χώρα έφτασε σε αδιέξοδο.

Από τη μια η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ για διαπλοκή και συνέχιση της ανομίας. Από την άλλη η αντιπολίτευση κατηγορεί το Μαξίμου για νέα διαπλοκή η οποία επιχειρείται να στηθεί με πραξικόπημα. Μια λέξη πολύ βαριά την οποία, όμως, έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα και ο πρωθυπουργός για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ετσι, βρισκόμαστε σε μια πρωτοφανή κρίση θεσμών, με τη δικαιοσύνη να βρίσκεται στο επίκεντρο, με μια άνευ προηγουμένου πολιτική σύγκρουση και με φαινόμενα «αυριανισμού» που μας θυμίζουν σκοτεινές εποχές.

Το ερώτημα είναι αν άξιζε όλη αυτή η θεσμική εκτροπή. Αν δηλαδή ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο έχει περισσότερα θετικά από αρνητικά στοιχεία.

Πολύ φοβούμαστε ότι το ισοζύγιο γέρνει δραματικά προς τη ζημιά που έχει προκληθεί, τόσο στην εικόνα της χώρας όσο και στην ουσία. Αντί όλη η ενέργεια της κυβέρνησης και συνολικά του πολιτικού συστήματος να αναλώνεται στη προσπάθεια να σταθεί η οικονομία στα πόδια της και η χώρα να μπει σε μια κανονικότητα, χάνεται χρόνος με πολιτικές σκιαμαχίες άνευ ουσίας για το ευρύ κοινό που στενάζει.

Δυστυχώς η κυβέρνηση είδε το δέντρο και χάνει το δάσος. Πρέπει το Μαξίμου να θέσει προτεραιότητες και η πρώτη απ' όλες είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής κρίσης με επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη. Εκτός αν χιλιάδες λουκέτα και άνεργοι είναι απλά θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων και φθηνού εντυπωσιασμού.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com