Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

13η σύνταξη: Από 300 έως 830 ευρώ στις 22 Δεκεμβρίου

Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες προκλήσεις, καθώς η Ελλάδα σηκώνει το μεγάλο βάρος του προσφυγικού, αλλά και της οικονομικής κρίσης, κάτι που έφτασε η ώρα να το αναγνωρίσει εμπράκτως και η Ευρώπη, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε σημαντικές εξαγγελίες για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και των νησιών που σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.



O κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ουσιαστικά την παροχή 13ης σύνταξης για χιλιάδες συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 850 ευρώ. Περισσότερα χρήματα θα πάρουν όσοι έχουν μικρότερο εισόδημα και λιγότερα όσοι παίρνουν περισσότερα αλλά με κατώτατο ποσό τα 300 ευρώ. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πάντως αν το ποσό των 850 ευρώ είναι καθαρά ή μεικτά κι αν αφορά σε κύρια ή μαζί σε κύρια και επικουρική.

Συγκεκριμένα:

Το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί σε 1,6 εκατ. δικαιούχους συνταξιούχους είναι:

Από 500 έως 830 ευρώ θα λάβει περίπου το 10% των συνταξιούχων (περίπου 270.000 συνταξιούχοι).

Από 300 έως 500 ευρώ θα λάβει περίπου το 20% των συνταξιούχων (περίπου 570.000 συνταξιούχοι).

300 ευρώ θα λάβει περίπου το 30% των συνταξιούχων (περίπου 750.000 συνταξιούχοι).

Τα χρήματα αυτά θα δοθούν εν είδει... χριστουγεννιάτικου μποναμά στις 22 Δεκεμβρίου.

«Δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να αναδιανέμεται στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Σήμερα, παραμένοντας σταθεροί στη δέσμευσή μας, αποφασίζουμε την άμεση διανομή της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Χορηγούμε άμεσα 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 850 ευρώ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι όσοι από τους δικαιούχους λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν τη μεγαλύτερη ενίσχυση. Κατώτατο ποσό της ενίσχυσης θα είναι τα 300 ευρώ.

Όσο τα περιθώρια της οικονομίας θα διευρύνονται και όσο η οικονομία θα ανακάμπτει, τόσο ευρύτερη θα είναι η αναδιανομή, ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι τη συμφωνία με τους εταίρους μας θα τα τηρήσουμε στο ακέραιο, ταυτόχρονα όμως με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής..

Αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

«Αποφασίσαμε επίσης στήριξη των νησιών πρώτης γραμμής που δέχονται τις προσφυγικές ροές. Αποφασίσαμε να αναστείλουμε την αύξηση του ΦΠΑ όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η προγραμματισμένη από 1.1.2017 αύξηση κατά 30% των συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπως προκύπτει από το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Η αναστολή αφορά τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και τα νησιά της λεγόμενης άγονης γραμμής, τα οποία όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας, έχουν πληγεί ιδαίτερα λόγω των μεταναστευτικών ροών.

Το μέτρο το οποίο αναστέλλεται, αφορούσε στην εφαρμογή της τελευταίας, τρίτης φάσης αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης, για την εξομοίωση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι, στα συγκεκριμένα νησιά οι συντελεστής του ΦΠΑ θα παραμείνουν κατά 30% μικρότεροι από αυτούς που ισχύουν στην υπόλοιπη χώρα, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί»

«Σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα και την ανασυγκρότηση στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύνατων», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «διανύουμε τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός πολύ δύσκολου μαραθώνιου».

«Θα βγούμε από την κρίση όρθιοι και δυνατοί», κατέληξε.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com